menu: rubrieken, zoeken & meer

Drie kleine corona-uitbraken aan de Costa Blanca (UPDATE)

Er zijn de laatste dagen drie kleine corona-uitbraken gemeld aan de Costa Blanca, te weten twee in Santa Pola (2 families) en 1 in Gandía (werkplek). In alle gevallen zijn deze kleine uitbraken onder controle.
Beeld: 123rf

Drie kleine corona-uitbraken aan de Costa Blanca (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De regionale gezondheidsdiensten hebben drie kleine corona-uitbraken gemeld in Gandía en Santa Pola. Deze zijn allemaal onder controle en vonden plaats bij een familiebijeenkomst en op de werkplek. In de hele autonome regio Valencia zijn op het moment van schrijven 13 corona-uitbraken actief met ongeveer 103 besmette personen. In alle gevallen zijn deze uitbraken onder controle.

Terwijl de regionale autoriteiten nog nadenken over het wel of niet invoeren van een mondkapjesplicht in de regio Valencia, komen er mondjesmaat in kleine aantallen lokale corona-uitbraken en besmettingsgevallen bij. Maar het gaat om kleine aantallen waarbij deze binnen korte tijd onder controle zijn, aldus de regionale gezondheidsdienst (dus er is geen reden tot paniek).

De laatste kleine corona-uitbraken vonden plaats in Santa Pola en Gandía. In Santa Pola gaat het om twee uitbraken, een na een bedrijfsetentje met 4 besmette personen en een binnen een familie met 4 besmette personen. Beide gevallen in Santa Pola hebben niets met elkaar te maken omdat er tussen deze personen geen contact is geweest.

In Gandía heeft een kleine corona-uitbraak na een familiebijeenkomst gezorgd voor 10 besmette personen maar net zoals in Santa Pola is deze uitbraak ook onder controle waarbij gezocht wordt naar alle contacten waar de besmette personen mee in aanraking zijn geweest.

Er zijn sinds de laatste update van de regionale gegevens 23 nieuwe besmettingen bijgekomen in de hele autonome regio Valencia. Daarvan zijn er 5 in de provincie Castellón geregistreerd, 3 in de provincie Alicante en 15 in de provincie Valencia. De totaalbalans sinds aanvang van de corona-crisis is nu 11,861 besmette personen waarvan 6.168 in de provincie Valencia, 4.019 in de provincie Alicante en 1.672 in de provincie Castellón.

Het goede nieuws is dat de afgelopen 20 dagen niemand als gevolg van of met het coronavirus is overleden in de autonome regio Valencia. Sinds aanvang van de corona-crisis zijn er in de hele regio 1.476 personen overleden als gevolg van of met het coronavirus waarvan 737 in de provincie Valencia, 512 in de provincie Alicante en 227 in de provincie Castellón.

Op deze pagina kun je alle gegevens zien van de autonome regio wat betreft besmettingen etc.

UPDATE:

Naast kleine corona-uitbraken in Santa Pola en Gandía zijn er nu ook kleine uitbraken geregistreerd in Benidorm waar vier personen in een familie besmet raakten en in Elche waar in een week tijd 10 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. 

In de buurt van Arenales hebben de inwoners van een wooncomplex besloten de openbare/gemeenschappelijke ruimtes te sluiten omdat er een persoon besmet is met het coronavirus. 

In totaal zijn er meerdere besmettingsgevallen bekend zoals: Santa Pola (7), Castellón (5), Manises en Rafelbunyol (4 elk), Alicante, Cullera, Fortaleny en Llíria (3 elk), Alcàsser, l’Alcora, Alfafar, Benidorm, Càlig, Morella, Museros, Requena, Utiel, la Vall d’Uixó en Xeraco (2 elk).

In de plaatsen Alaquàs, Alboraia, Alcalà de Xivert, Alcoi, l’Alfàs del Pi, Almassora, Benicàssim, Burjassot, Cabanes, Crevillent, Massamagrell, Miramar, Moncada, Montaverner, Orihuela, Paterna, Peníscola, Pilar de la Horadada, Quartell, Sedaví, Sueca, Torrevieja en Vinaròs is in elke gemeente een besmettingsgevaar gemeld.