menu: rubrieken, zoeken & meer

ATTENTIE: Catalonië krijgt toestemming voor avondklok vanaf zaterdag 17 juli

Catalonië krijgt toestemming voor avondklok vanaf zaterdag 17 juli
Beeld: Twitter

ATTENTIE: Catalonië krijgt toestemming voor avondklok vanaf zaterdag 17 juli

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De regionale overheid van Catalonië heeft van het regionale Hooggerechtshof toestemming gekregen om een avondklok in te stellen in de autonome regio. Dat zal niet overal gebeuren maar wel in 161 gemeenten waar de corona-incidentie buitengewoon hoog is. Onder die gemeenten bevinden zich de grote steden Barcelona, Tarragona en Girona maar ook veel populaire badplaatsen aan de Costa Brava, Costa Barcelona en Costa Dorada.

Catalonië heeft vanaf vrijdag op zaterdagnacht 17 juli vanaf 01.00 uur en tot 06.00 uur ‘s morgens opnieuw te maken met een avondklok (toque de queda). Dit geldt niet voor de hele autonome regio maar voor in totaal 161 gemeenten met meer dan 5.000 inwoners waar de corona-incidentie 400 of meer is per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen. De avondklok begint op zaterdag 17 juli om 01.00 uur en heeft een duur van minimaal zeven dagen tot en met vrijdag 23 juli 00.00 uur waarna deze eventueel verlengd kan worden.

Inwoners van Catalonië maar ook vakantiegangers die de Costa Brava, Costa Barcelona of Costa Dorada bezoeken moeten er rekening mee houden dat men vanaf 01.00 ‘s nachts niet meer buitenshuis mag zijn. Op dit moment geldt in Catalonië ook dat het nachtleven gesloten is, dat de horeca moet sluiten om 00.30 uur en dat de sociale bijeenkomsten gelimiteerd zijn tot 10 personen. Verder mogen kustgemeenten een samenscholingsverbod uitgeven op bijvoorbeeld stranden en parken om de zogenaamde ‘botellones’ ofwel straatfeesten van jongeren tegen te gaan.

Catalonië volgt met de avondklok de Valencia regio die afgelopen week al de avondklok heeft ingevoerd in 32 gemeenten waaronder de stad Valencia. Verder willen ook Castilië en León, Cantabrië en Extremadura een avondklok instellen en heeft men toestemming gevraagd aan de regionale Hooggerechtshoven. De Canarische Eilanden hebben geen toestemming gekregen voor het instellen van een Avondklok.

Formulier

Diegene die toch tijdens de avondklok op straat moet zijn in de 161 gemeenten met een avondklok in Catalonië, kunnen gebruik maken van het formulier ‘Certificado autorresponsable de desplazamiento nocturno’: KLIK HIER om dit formulier te downloaden (PDF in het Catalaans, Spaans, Engels).

Overzicht gemeenten

Enkele gemeenten die vanaf zaterdag 17 juli een avondklok hebben zijn Barcelona; Tarragona; Reus; Girona; Blanes; LLoret de Mar; Cambrils; Sitges; Salou; Calafell; Vila-seca; Sant Feliu de Guixols; Calella; Malgrat de Mar; Palamós; Canet de Mar; Arenys de Munt; Riudoms; Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant; Tossa de Mar. Bekijk hieronder de hele lijst met 158 gemeenten waar je de gemeente Altafulla (Tarragona), Santa Cristina d’Aro (Girona) y Caldes d’Estrac (Barcelona) bij op moeten tellen waardoor het totaal op 161 gemeenten komt.

Listado de municipios en lo… by La Vanguardia