skip to Main Content
Babydolfijn op strand van Almería overleden nadat strandgasten het beest lastig vielen

Babydolfijn op strand van Almería overleden nadat strandgasten het beest lastig vielen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Het afgelopen weekend is een babydolfijn levend aangespoeld op het Playa de El Lance strand van de gemeente Mojácar in de provincie Almería. Het beestje leefde nog maar dankzij de massale aandacht van de strandgasten die het beest aanraakten, ernaast gingen liggen, in de armen namen en fotografeerden, is de jonge dolfijn waarschijnlijk door de stress overleden. De Spaanse Partij voor de Dieren (PACMA) heeft dit aangegeven bij de politie die onderzoeken of het hier gaat om dierenmishandeling.

De lokale media schrijven dat de 112 noodtelefoon een melding binnenkreeg en deze doorspeelde naar de Equinac, een non profit organisatie die zeedieren redden. Toen de reddingswerkers uiteindelijk bij de plaats op het strand aankwamen zagen ze een strandwacht die nerveus mensen probeerde weg te sturen. Toen de Equinac vrijwilligers uiteindelijk de dolfijn konden bereiken was deze reeds overleden.

Volgens Equinac is de babydolfijn overleden door de massale aandacht van de mensen die op het strand waren. Zij raakten de dolfijn aan, namen deze in de armen om foto’s te maken etc. De stress die een dolfijn kan krijgen hierdoor kan bij volwassen exemplaren al dodelijk zijn, laat staan bij babydolfijnen. Het overleden dier was een vrouwtje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Heel triest dat het dolfijntje het niet heeft overleefd. Maar ook ik ben ervan overtuigd dat hier geen sprake is van opzettelijke dierenmishandeling. Vooral kinderen aaien nu eenmaal graag dieren en zeker een dolfijnenbaby trekt veel aandacht.
  Helaas waren de volwassenen hier m.i. wél behoorlijk nalatig. Zijn hadden de strandwacht bij moeten staan met het wegsturen van nieuwsgierigen door bijvoorbeeld een ruime kring om de strandwacht met baby te vormen en de komst van de Equinqac vrijwilligers af te wachten. Heel jammer!

 2. Politieonderzoek naar mogelijke dierenmishandeling?? Te belachelijk voor woorden als je de al jaren gedoogde criminele praktijken van Afrikaanse en Zuidoost-Europese bendes daar tegen afzet. De inzet van politie wordt op die manier nogmaals verkwanseld. En wie dachten ze te kunnen arresteren op grond van die “dierenmishandeling, als dat uberhaupt al aangetoond en dan nog een keer, op een of meerdere personen/vermoedelijke daders toegespitst, bewezen kan worden. Waanzinnig idee dus van al die diervriendelijke over-reagerende sujets. Daal af naar de werkelijkheid.

  1. Onze kinderen zijn begonnen in een school in El Palmar (nu niet meer) en daar kregen kregen ze net als in elke school les over dieren (welzijn) in zijn algemeen.
   Daar zitten geen onderwijzers tussen die de kinderen leren hoe je een dier afslacht hoor, nee, ze leren net als in de les aardrijkskunde en anderen al het goede en niet het slechte.
   Of denk je misschien dat ze daar vooraan staan met hun haar in de tanden en een kapmes?
   Van mij mag je natuurlijk alles in twijfel trekken, geen probleem, elk zijn mening.

 3. noel,de kindjes die op de 1ste rij staan om te “genieten”,wel die jubelen ook als ze een schaap zien kelen met het offerfeest.

  1. ja dat is 100% de waarheid Liliane !!!
   maar als ze dat niet doen krijgen ze een klap van …..de papa, ze zijn zo opgevoed, daar kunnen kinderen niet veel tegen doen….
   ben er ook niet zo voor maar daar valt niets tegen te beginnen
   binnen x aantal jaar zullen ze in de klas allemaal van rechts naar links moeten schrijven
   weet precies wat je bedoeld en je hebt gelijk, maar ja…..

 4. erg voor het dolfijntje maar de uitkomst is hier net hetzelfde als het gevecht met die “russen” :
  ze stonden erbij en keken ernaar toen ze die jongen doodsloegen maar niemand deed iets, ja filmen en fotootjes maken net zoals ze dit deden bij het dolfijntje.
  hier was de strandwacht alleen, die man kan men niets verwijten, hij deed zijn best om al die halve garen zonder verstand weg te houden maar helaas lukte hem dat niet.
  educatie over dierenwelzijn krijgen ze hier wel degelijk op school en nog goeie ook maar
  of het helpt is een andere vraag. de school doet echt wel z´n best hoor!
  maar al de kindjes op de foto die ook fotootjes maken?
  zijn de ouders daar niet bij? zijn ze allemaal alleen?
  mama en papa, wat is dat een slecht voorbeeld voor de jeugd!!!!!!

  1. Noel, ik ben heel erg geïnteresseerd in dat lessenpakket dierenwelzijn. Welke regio in Spanje woon je, over welke school/scholen gaat het ? Pb via FB, Sjors Ferrari. Dank !!

   1. Onze kinderen zijn begonnen in een school in El Palmar (nu niet meer) en daar kregen kregen ze net als in elke school les over dieren (welzijn) in zijn algemeen.
    Daar zitten geen onderwijzers tussen die de kinderen leren hoe je een dier afslacht hoor, nee, ze leren net als in de les aardrijkskunde en anderen al het goede en niet het slechte.
    Of denk je misschien dat ze daar vooraan staan met hun haar in de tanden en een kapmes?
    Van mij mag je natuurlijk alles in twijfel trekken, geen probleem, elk zijn mening.

 5. Denk dat het hier niet enkel Spanjaarden zijn op de foto,het is niet omdat ze bruin zien en donker haar hebben,er zijn nog anderen die ik hier op de 1ste rij zie staan….Spijtig voor de baby.

 6. Jammer dat het beestje dood is, ik ga er vanuit dat de mensen niet geweten hebben dat dit kon gebeuren, daarom zie ik dit niet als opzettelijke dierenmishandeling. Het beestje was misschien al ziek en kan mede door stress plotseling overlijden. Erg jammer dat dit gebeurd is!!!

 7. Dit is intriest. Is er dan echt niemand op zo’n strand met een BEETJE verstand? Het moest hun kind eens zijn…Maar ja, sorry, het is weer in Spanje ( er lijken me vooral Spanjaarden op de foto hierboven te zijn), een dier is voor velen niets waard…. Het is misschien een idee om educatie in scholen te geven over dierenwelzijn !!

  1. Als dit beestje in Nederland was aangespoeld, had het waarschijnlijk hetzelfde lot ondergaan. Tegenwoordig is een bijzondere selfie op je social media pagina toch belangrijker dan dierenwelzijn?? Hersenloze stupiditeit bij het maken van selfies heeft al vaker tot tragedies geleid. Al vindt ik die ongelukjes bij de Grand Canyon, waar sommigen dan intuimelen, toch beter te verteren.?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken