skip to Main Content
De 40 jaar geleden overleden Elvis Presley heeft nooit opgetreden in Spanje maar … wel bijna!

De 40 jaar geleden overleden Elvis Presley heeft nooit opgetreden in Spanje maar … wel bijna!

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Op 16 augustus 1977 overleed The King of Rock & Roll Elvis Presley. Zijn vroegtijdige dood was voor de hele wereld een grote schok maar in het bijzonder voor de Spaanse fans want Elvis heeft nooit een concert gegeven in Spanje. Tot twee keer toe scheelde het niet veel maar Elvis heeft nooit een voet gezet op Spaanse bodem. Terwijl de echte fans op deze 40-jarige overlijdensdag bijeenkomen in Memphis, wordt er ook in Spanje stilgestaan bij de dood van een muzieklegende.

Elvis Aaron Presley heeft gedurende zijn leven nooit opgetreden in Spanje. Dat was wel de bedoeling maar tot twee keer toe is dat niet doorgegaan. De eerste keer zou hij in 1957 als onderdeel van een Europese tour deze eindigen in een niet nader genoemd stadion in Madrid. Deze hele tour ging toen niet door omdat een familielid van Elvis was overleden.

Drie jaar later in 1960 wilde Elvis terugkeren naar Spanje voor diverse concerten maar Galicië wilde de Amerikaanse zanger niet toelaten omdat hij nooit het geld van het eerder geannuleerde concert had teruggegeven aan de kaartjes kopers. Ook zijn tweede bezoek aan Spanje ging dus niet door. Daarna heeft Elvis nooit meer de interesse gehad om naar Spanje te komen om op te treden.

Wel heeft Elvis liedjes geschreven en gezongen over Spanje zoals “Spanish Eyes” en een lied welke hij in 1972 in Madison Square Garden in New York zong met de titel “Never been to Spain” waarin hij onder ander zingt “Well I’ve never been to Spain. But I kinda like the music. Say the ladies are insane there. And they sure know how to use it. The don’t abuse it. Never gonna loose it. I can’t refuse it”

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ik ben ook van de “generatie Elvis” en net als iedereen toen “fan”. Maar om er nu een afgod van te maken? Ik ken er minstens tientallen die ook evengoed zingen, maar niet zo kunstig gepromoot worden, zoals de “kolonel” dat kon. Maar evengoed leg ik zo nu en dan nog eens een plaatje op ven hem…

  2. Wat jammer toen voor de fans!!!!
    Wat een stem had die man zeg, ongelooflijk!!!!!
    Luister nog altijd graag naar zijn muziek en stem, wat heeft hij prachtige liedjes gezongen!!!!
    Voor mij is het Elvis en de rest…..jammer voor de anderen dan……

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken