skip to Main Content
Duitse vliegmaatschappij Air Berlin vraagt faillissement aan maar krijgt krediet om door te vliegen

Duitse vliegmaatschappij Air Berlin vraagt faillissement aan maar krijgt krediet om door te vliegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Duitse low cost vlieger Air Berlin heeft dinsdag het faillissement aangevraagd nadat de maatschappij al enkele jaren geen winst meer maakte en de rekeningen niet meer kan betalen omdat de grootste aandeelhouder de geldkraan heeft dichtgedraaid. Om chaos te voorkomen heeft de Duitse regering de vliegmaatschappij een lening gegeven van 150 miljoen euro zodat voorlopig gedurende de zomermaanden geen enkel vliegtuig met passagiers aan de grond hoeft te blijven staan.

Air Berlin was tot voor kort de grootste vliegmaatschappij op het eiland Mallorca maar werd gedurende het eerste half jaar van die troon gestoten door Ryanair. Het gebrek aan passagiers en de hoge kosten van de Duitse maatschappij hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de grootaandeelhouder en vliegmaatschappij Etihad uit Abu Dhabi geen geld meer wil investeren in Air Berlin. Zonder dat geld redt de Duitse low cost vlieger het niet en dus moest er een faillissement aangevraagd worden.

Om een complete chaos te voorkomen heeft de Duitse regering een overbruggingskrediet gegeven van 150 miljoen euro. Op deze manier heeft het faillissement voorlopig geen enkel effect op de vluchten en het personeel. Met dat geld kan Air Berlin nog minstens drie maanden doorvliegen waarna de maatschappij of zal verdwijnen of overgenomen zal worden. De Duitse collega Lufthansa, die al nauw samenwerkte met Air Berlin, heeft zich inmiddels al gemeld als mogelijke koper.

Direct heeft het faillissement geen invloed op Nederlandse en Belgische reizigers aangezien Air Berlin niet rechtstreeks van Nederland en België naar Spanje of andere bestemmingen vliegt. Inwoners van de grensstreek in met name Nederland maakten wel gebruik van de Air Berlin vluchten vanaf Duitse vliegvelden. In Spanje kunnen wel eventueel banen verloren gaan op bijvoorbeeld Mallorca, Ibiza en Barcelona omdat Air Berlin veel op deze bestemmingen vliegt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ze zullen wel één of andere constructie uit hun hoed toveren om toch maar te blijven bestaan maar onder een andere naam, maar eerst nog een beetje geld binnenrijven.
    Spijtig voor de mensen die er werken, ze zullen misschien wel kunnen blijven maar aan andere voorwaarden, lees minder loon en nog veel meer regeltjes, dit is een zekerheid!
    Nog anderen zullen volgen, wacht maar af.

    1

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken