skip to Main Content
Mogelijk nu ook stakingen bij veiligheidsdiensten vliegvelden Valencia en Alicante

Mogelijk nu ook stakingen bij veiligheidsdiensten vliegvelden Valencia en Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De medewerkers van het bedrijf Prosegur, verantwoordelijk voor de veiligheidscontroles op de vliegvelden van Valencia-Manises en Alicante-Elche, denken eraan om net zoals de collega’s van het bedrijf Eulen op het vliegveld Barcelona-El Prat, het werk neer te leggen en te gaan staken. Ook zij willen dat de salarissen en werkomstandigheden beter worden en dat deze niet achteruit gaan terwijl de werkdruk toeneemt.

De vakbonden wachten tot deze woensdag, de dag dat de Spaanse overheid een bemiddelaar benoemt die in eerste instantie het probleem in Barcelona moet oplossen maar er waarschijnlijk meer problemen bij gaat krijgen, met de beslissing of ze ook gaan staken of niet. Een staking van het personeel welke garant dient te staan voor de veiligheid op een vliegveld is nooit echt goed en al helemaal niet midden in het hoogseizoen.

De medewerkers van de beveiliging van Prosegur op het vliegveld van Valencia-Manises hebben in principe al getekend voor een staking terwijl de veiligheidsmedewerkers op het vliegveld van Alicante-Elche er nog over nadenken maar dit waarschijnlijk ook gaan doen. Volgens een woordvoerder van het vliegveld Valencia gaat het niet alleen om salarissen en werkomstandigheden maar ook om het beleid van de Spaanse regering door middel van de instantie Aena die zo goedkoop mogelijk wil werken en de contracten aan de goedkoopste, en dus niet altijd de beste, bedrijven geeft. Medewerkers van Prosegur op andere vliegvelden in deelstaten zoals Madrid, Galicië en Andalusië denken ook na over stakingen maar daar is nog niets concreets over bekend. In july was er ook al een staking van Prosegur personeel op het eiland Ibiza die naar enkele dagen eindigde nadat de partijen tot een overeenkomst waren gekomen

Woensdag zal er waarschijnlijk meer duidelijkheid zijn over de mogelijke stakingen bij de vliegvelden van Valencia en Alicante.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. De kortzichtige zijde d.m.v. een bekrompen visie wat betreft het belonen van arbeid. Het draait altijd weer om zo min als mogelijk salaris uit te hoeven geven aan hard werkenden.
  Volle winst boven alles. De rest moet wijken tot dat er weer stakingen moeten komen om aandacht ervoor te krijgen. Eerst afzien en dan een paar procenten geven. Het schaadt meer dan het opbrengt al dat gedoe er om heen is en blijft een grote verspilling. Het circus der dwalenden zo noem ik het. De motivatie van werknemers krijgt geen ruimte om zich positief te ontwikkelen in en voor bedrijven . Wanneer zal men gaan erkennen dat het niet werkt al dat snijden en bezuinigen op uit-betalingen. Het ondermijnt de kwaliteit in het geheel. Alleen de { sub } top merkt het tijdelijk via de bekende bonus.

 2. men hoort toch overal hetzelfde, Spanje, Nederland, België enz….. : te weinig loon, de werkdruk enz…
  wij kennen in ons beroep ook druk maar ben liever in onze plaats dan in hun plaats, wij verdienen namelijk goed tot zeer goed.
  Denk dat dit toch wel DE reden is, dan altijd maar meer en meer werken en natuurlijk het personeelstekort, hoe minder personeel, hoe meer loon voor ……ja, goe!
  Delegeren is heel gemakkelijk en je gedacht zeggen ook over die stakingen maar sta er zelf maar eens aan, denk dat velen anders zouden piepen.
  Hopelijk vinden de beide kanten een oplossing die iedereen tegemoet komt maar het zal heel moeilijk worden.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken