skip to Main Content
Taxichauffeurs Málaga blijven ondanks de drukte van de Feria gewoon staken *UPDATE*

Taxichauffeurs Málaga blijven ondanks de drukte van de Feria gewoon staken *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De taxichauffeurs van Málaga zijn al dagenlang aan het staken en dat precies in de week waarin de stad feest viert tijdens de Feria de Málaga. De taxichauffeurs staken tegen de illegale taxirijders van o.a. Cabify waarbij men zogenaamd een auto met chauffeur kan huren voor veel minder geld dan taxi’s die dan ook alle vergunningen en belastingen moeten betalen. Van de meer dan 1.100 taxirijders heeft het merendeel de auto laten staan terwijl er ongeveer 280 taxi’s als minimale service rondrijden.

UPDATE: Na vier dagen staken hebben de taxichauffeurs op woensdagmiddag besloten dat ze op donderdag weer het werk hervatten. Blijkbaar hebben de autoriteiten en de syndicaten van de taxirijders een overeenkomst bereikt die voor alle partijen goed is.

Op woensdag komen de taxichauffeurs opnieuw bij elkaar om te luisteren naar welke maatregelen de autoriteiten gaan nemen tegen de illegale taxirijders zoals van Cabify en andere bedrijven. De aandacht ligt bij deze staking hoofdzakelijk bij de services van de Cabify rijders waarvan er normaal gesproken niet zoveel zijn in Málaga maar gezien de festiviteiten en drukte in de stad zijn er meer dan 30 Cabify rijders vanuit Madrid naar Málaga gekomen om daar ritten te rijden voor geïnteresseerde klanten.

Cabify verzorgt in heel Spanje een service waarbij zogenaamd een auto met chauffeur gehuurd wordt, iets wat in het Spaans VTC (vehículos de alquiler con conductor) wordt genoemd. Om daar hun ongenoegen over te uiten zijn de taxichauffeurs in de hele stad op zondag middernacht begonnen met een ongelimiteerde staking. Hierbij hebben de chauffeurs met hun voertuigen en met demonstraties straten bezet en zijn er diverse opstandjes geweest tussen Cabify chauffeurs en taxi chauffeurs. Enkele Cabify rijders hebben bij de politie klachten ingediend van mishandeling.

Vanwege de staking waren er maandag en dinsdag bijna nergens officiële taxi’s te vinden waardoor veel mensen die de Feria bezoeken met alternatieve vervoersmiddelen naar de stad moeten komen. Dat gold ook voor het vliegveld van Málaga maar daar zijn op dinsdag weer taxichauffeurs te vinden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Concurrentie moet je vrijlaten, dat is beter voor de werkgelegenheid en economie, natuurlijk moet iedere taxichauffeur wel opgeleid zijn en belasting betalen.

  1. Eens. Concurrentie moet je vrijlaten. Maar dit is oneerlijke concurrentie , waarvan je het nooit kunt winnen. Dit zijn gewoon piraten, die sociale en arbeidswetgeving aan hun laars lappen. En dat moet je keihard aanpakken.
   En dus in dit geval de gewone taxichauffeur beschermen.

 2. Kunnen ze dat illegale dan niet stoppen?
  Ik begrijp niet dat taxichauffeurs zelf een initiatief nemen om aandacht te krijgen, die mensen betalen alles netjes maar krijgen blijkbaar weinig respons terug van wie dan ook.
  Doorgaan met hun actie is dan ook aangewezen, de illegale taxi´s moeten eruit!
  Hoop dat ze daar in slagen, mijn steun krijgen ze alvast.
  Alleen geweld is hier uit den boze, dit is voor niets nodig!

 3. Heel goed. Het zoveelste voorbeeld waarbij de gewone werknemer met een nette baan en alle premies netjes betalend , belaagd worden door wat in feite gewoon piraten zijn. Ik steun deze staking dus. Net als alle eerdere gelijkluidende gevallen zoals de beveiliging van de luchthavens door Eulen of Prosegur en bijvoorbeeld de slaven bij Lesma aviation , die uitgebuit worden door Ryanair.
  Gewoon niet meer pikken! Iedereen heeft recht op een net betaalde baan.

  1. Frank, je hebt helemaal gelijk. Alleen jammer dat werkgevers hier bij een “net betaalde baan” denken aan een “nauwelijks betaalde baan”!😳😟

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken