skip to Main Content

Wie wordt dit jaar de beste UEFA speler van het jaar: Messi, Ronaldo of Buffon

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De UEFA heeft de drie finalisten bekend gemaakt die meedoen in de strijd voor de beste speler van het seizoen 2016/2017. Voor de zoveelste keer staan Lionel Messi van FC Barcelona en Cristiano Ronaldo van Real Madrid op de lijst. Nieuw dit jaar is de 39-jarige Italiaanse doelman Gianluiggi Buffon van Juventus. De winnaar zal uiteindelijk bekend worden gemaakt op 24 augustus, de dag dat ook de groepsfasen van de komende Champions League bekend worden gemaakt na de loting.

De drie finalisten zijn Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Gianluiggi Buffon geworden terwijl ook spelers als Luka Modric, Toni Kroos en Sergio Ramos van Real Madrid in de top tien staan, net zoals de Argentijn Paulo Dybala, de Fransman Kylian Mbappe, de Pool Robert Lewandowski en de Zweed Zlatan Ibrahimovic.

Lionel of Leo Messi heeft deze trofee reeds twee keer weten te winnen, in de seizoenen 2010-2011 en 2014-2015 terwijl Cristiano Ronaldo ook tweemaal de trofee won, in 2013-2014 en 2015-2016. Daarvoor hadden ook al Andrés Iniesta in 2011-2012 en Franck Ribery in 2012-2013 de trofee mee naar huis genomen. Buffon heeft deze trofee nog nooit gewonnen maar het zou voor hem een goede prijs zijn omdat hij zijn carrière in 2018 waarschijnlijk op 40-jarige leeftijd zal beëindigen en omdat er nog nooit een doelman heeft gewonnen.

Wie moet er volgens jou de titel van beste voetballer seizoen 2016-2017 worden, Messi, Ronaldo of Buffon? Lees hier meer over wie er beter is …Messi of Ronaldo.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ja ik hoop ook Buffon, want het wordt wel eens tijd dat die man geeerd wordt.

  2. als ze naar de gewonnen prijzen kijken, Ronaldo
    denk dat Buffon zal worden en ja wegens laatste jaar

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken