37-jarige Fernando Alonso beëindigt Formule 1 carrière in 2018

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De in Asturië geboren Formule 1-coureur Fernando Alonso en tweevoudig wereldkampioen zet eind dit jaar een punt achter zijn carrière. Volgens Alonso heeft hijzelf dit besluit al maanden geleden genomen maar was het nu tijd om het nieuws bekend te maken. Met dat besluit komt een einde aan een Formule 1-carrière van 17 seizoenen.

Dit jaar is alweer het zeventiende seizoen voor Fernando Alonso nadat hij in 2001 bij Minardi zijn debuut maakte. Enkele jaren later in 2005 en 2006 werd hij met Renault wereldkampioen, iets wat hij nooit meer evenaarde. Wel heeft Alonso in zijn carrière 32 Grand Prix in de Formule 1 gewonnen en stond hij in totaal 97 keer op het podium. Hij eindigde daarnaast drie keer als tweede in het wereldkampioenschap, te weten in 2010, 2012 en 2013.

Fernando Alonso is Spanje’s beste Formule 1-coureur ooit maar de laatste jaren ging het wat minder. Hij begon zijn carrière in 2001 met Minardi terwijl hij van 2003 tot en met 2006 voor Renault reed, in 2007 voor McLaren en daarna in 2008 en 2009 weer voor Renault. Tussen 2010 en 2014 reed Alonso voor Ferrari en van 2015 tot op de dag van vandaag weer voor McLaren. In de FIA World Endurance Championship rijdt Alonso voor Toyota.

Fernando Alonso Díaz werd op 29 juli 1981 geboren in Oviedo, Asturië. Alonso werd op 25 september 2005 als 24-jarige de jongste wereldkampioen Formule 1 ooit. Dit record werd in 2008 verbroken door Lewis Hamilton en in 2010 door Sebastian Vettel, die het record nog steeds in handen heeft. In 2018 wist Alonso bij zijn debuut de 24 uur van Le Mans te winnen.

Weliswaar stopt Fernando Alonso met de Formule 1 maar dat houdt niet in dat hij niet meer achter het stuur van een snelle bolide zal klimmen. De Spanjaard wil namelijk als tweede coureur ooit de de zogenaamde “Triple Crown” behalen. Dat is het winnen van de Grand Prix van Monaco in de Formule 1 (die won hij in 2006 en 2007), de 24 uur van Le Mans (die won hij in juni 2018) en de Indy 500. De Engelsman Graham Hill is de enige coureur die alle drie de races gewonnen heeft.

Weliswaar heeft hij het nog niet officieel gezegd maar de kans is groot dat hij opnieuw bij de Indy 500 gaat meedoen. In 2017 deed de Asturiër voor de eerste en tot nu toe enige keer mee aan de Indy 500. Hij reed 27 rondes aan de leiding, maar moest in de slotfase opgeven vanwege motorproblemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.