skip to Main Content
Atlético Madrid wint met 2-4 van Real Madrid in de UEFA Supercup
20 Minutos

Atlético Madrid wint met 2-4 van Real Madrid in de UEFA Supercup

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Real Madrid-Atlético Madrid in de UEFA Supercup: 2-4

20 Minutos

VOETBAL – Atlético Madrid heeft tijdens de UEFA of Europese Supercup de wereld laten zien dat ze klaar zijn voor het Europees avontuur dit voetbalseizoen. De rojiblancos wisten na een verlenging met 2-4 van Real Madrid te winnen om zo voor de derde keer de beker mee naar huis te nemen, iets wat ze in 2010 en 2012 ook al eens deden.

Real Madrid stond zonder de sterspeler Cristiano Ronaldo op het veld aangezien deze naar Itañlië is verhuisd en misschien was dat de reden, of niet. Feit is dat Atlético Madrid in de 53e seconde al dankzij Diego Costa het eerste doelpunt wist te maken. De gelijkmaker kwam pas in de 27e minuut dankzij een doelpunt van Karim Benzema.

In de 63e minuut wist Sergio Ramos dankzij een penalty de score op 2-1 te brengen in het voordeel van de Koninklijke maar niet veel later wist Diego Costa de score opnieuw op een 2-2 gelijkspel te krijgen wat ervoor zorgde dat er een verlenging gespeeld moest worden.

Die verlenging werd in het voordeel van Atlético madrid afgesloten door een doelpunt in de 98e minuut van Saul Niguez en een goal in de 104e minuut van Koke. Atlético Madrid wist zo de UEFA Supercup met 2-4 te winnen van stadsgenoot Real Madrid die voor het eerst een Europese finale verloor na 13 gewonnen wedstrijden achter elkaar op Europees niveau.

Champions League winnaar Real Madrid was wat deze titel betreft de titelverdediger en wist de UEFA Supercup ook al in 2017 te winnen van Manchester United. Real Madrid won deze titel echter ook in 2016 (van Sevilla), 2014 (van Sevilla) en 2002 (van Feyenoord).

Europa League winnaar Atlético Madrid is de nieuwe titelverhouder en wist de UEFA Supercup in 2012 te winnen (van Chelsea) en in 2010 (van Internazionale) en nu in 2018 van Real Madrid.

FC Barcelona staat samen met AC Milan aan kop wat betreft gewonnen UEFA Supercup finales met 5 gevolgd door Real Madrid met 4 gewonnen finale wedstrijden, Atlético Madrid, Liverpool en Ajax met 3 finales en dan Juventus, Anderlecht, Valencia met 2 gewonnen finales.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by