skip to Main Content
Duinen van Corralejo op Fuerteventura alleen toegankelijk voor Wonder Woman
El Pais

Duinen van Corralejo op Fuerteventura alleen toegankelijk voor Wonder Woman

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Duinen Fuerteventura alleen voor Wonder Woman

El Pais

LAS PALMAS – Inwoners van het Canarische Eilanden Fuerteventura zijn woedend op de autoriteiten die besloten hebben om een weg af te sluiten zodat alleen superhelden daar gebruik van kunnen maken. Het gaat in dit geval om Wonder Woman die op Fuerteventura aanwezig is voor filmopnames van de nieuwe Marvel film “Wonder Woman 1984”.

Er is slechts een weg die door de duinen van Corralejo gaat en die is nu voor de inwoners en bezoekers van het eiland Fuerteventura tot 6 oktober gesloten. Het gaat om de 11 km lange FV-104 tussen de wijk Parque Holandés en La Oliva. Dat heeft de gemeente besloten omdat er filmopnames plaatsvinden voor de opvolger van de Hollywood blockbuster Wonder Woman, met de titel “Wonder Woman 1984”.

De gemeente zegt echter dat de weg niet gesloten is vanwege de filmopnames maar voor onderzoek om te kijken wat het effect is als deze weg gesloten wordt gedurende het hoog seizoen. Dat geloven de inwoners van het eiland echter niet want men meent dat met het afsluiten van deze weg de makers van de film meer vrijheid en privacy hebben.

De opnames voor de film beginnen in september maar de voorbereidende werkzaamheden zoals het bouwen van sets zijn al bezig. Volgens de burgemeester heeft Warner Brothers een filmlicentie gekregen om gedurende 11 dagen te filmen op het eiland. Daarnaast herinnert de burgemeester de inwoners eraan dat de aanwezigheid van de filmcrew en alle andere werknemers een economische impact van tenminste 20 miljoen euro zal hebben.

Maar niet iedereen op het eiland is blij met de komst van de vrouwelijke superheld Wonder Woman omdat delen van het eiland geprivatiseerd worden. Inwoners worden nu gedwongen om kilometers om te rijden omdat de enige weg door de duinen van Corralejo gesloten is. Daarnaast zullen duizenden toeristen ook geen gebruik kunnen maken van deze weg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. sinds het toerisme is gaan ontwikkelen op dit prachtige eiland..is er al zoveel verknalt. En we hebben er allemaal aan mee geholpen. Hebben jullie die appartementen niet gezien rond die vulkanen in de verte…vanuit de duinen in Corralejo gezien. Die stonden en 20 jaar geleden nog niet hoor. Geniet is mijn remedie…van ieder moment dat je de schoonheid mag ervaren van dat wat er nog is….

 2. Niet alleen touristen hebben veel fantasie dat het eiland tijdens hun vakantie hun eigendom is, maar ook de filmindustrie klaarblijkelijk….die de kans krijgt om er in hun eigen tijd hun geld aan te verdienen. Het eiland blijft wat het is….Fuertenventura…ook deze naam is een verzinsel van de mens.. net als geld en vakantie en alle menselijke begrippen op een hoop. Het blijft een stukje aarde en hoe de mens daar ook over denkt te kunnen beschikken…..HET IS!!

 3. Helaas dit jaar geen vakantie naar fuerteventura.
  Wij gaan altijd naar het strand voorbij de 2 hotels.
  Heerlijk rustig en bijna het strand voor ons alleen.
  Ook in de toekomst wil men deze weg afsluiten om de stuifduinen hun eigen weg te laten gaan.
  Voor ons geen Fuerteventura meer.

 4. Als ik het goed lees is deze weg nu al afgesloten tot 6 oktober?! Die filmopnamen duren 11 dagen en niet bijna 2 maanden. Ik ken de weg en kan me voorstellen dat zowel inwoners als toeristen hier tegen in opstand komen. Onzinnig om deze enige rechtstreekse weg naar Corralejo af te sluiten. De transfer vanaf en naar de luchthaven zal voor veel toeristen ook aanzienlijk duurder uitpakken! Kunnen ze niet in een minder toeristisch gebied filmen, waar ook de lokale bevolking minder last van heeft??

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken