skip to Main Content
Verkeerspolitie Spanje heeft minder agenten wat meer verkeersdoden tot gevolg kan hebben
Archieffoto

Verkeerspolitie Spanje heeft minder agenten wat meer verkeersdoden tot gevolg kan hebben

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Minder verkeerspolitie agenten is gevaarlijk in Spanje

Archieffoto

MADRID – De afdeling Tráfico van de Guardia Civil is in bijna heel Spanje verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid op de Spaanse wegen buiten de bebouwde kom. Alleen in Catalonië en Baskenland wordt dit door de autonome politie geregeld. De agenten klagen echter over het feit dat er steeds minder agenten zijn wat gevaarlijk is voor de veiligheid op de wegen in Spanje.

Sinds 2011 is het aantal Guardia Civil Tráfico agenten met 800 afgenomen terwijl het wel drukker is geworden op de Spaanse wegen. Het afgelopen jaar steeg het aantal dodelijke verkeersslachtoffers weer nadat dit gedurende enkele jaren juist daalde

De afname van het aantal agenten is geleidelijk gebeurd de afgelopen jaren. In 2011 waren er in Spanje nog 9.763 Tráfico agenten van de Guardia Civil, een aantal wat in 2012 afnam naar 9.634, in 2013 naar 9.356, in 2014 naar 9.273, in 2015 naar 9.082, in 2016 naar 8.926 en in 2017 naar 8.852 agenten.

In 2017 overleden er 1.200 mensen op het Spaanse asfalt wat er 39 meer waren dan in 2016. Daarnaast zegt de vakbond AUGC van de Guardia Civil Tráfico agenten dat alleen al gedurende de eerste 12 dagen van augustus dit jaar er een stijging is van 27% wat betreft verkeersdoden.

Het minder aantal agenten heeft ook direct effect op het aantal keren dat de politie heeft kunnen (of moeten) helpen. In 2010 was dat nog 120.000 keer terwijl dat in 2017 daalde naar minder dan 20.000 keer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik weet niet of de conclusie minder politie = meer verkeersslachtoffers wel gerechtvaardigd is.
    Ik denk meer aan toename van het gebruik van de smartphone en andere afleidende zaken.

  2. Typisch weer zo’n Spaanse “politieke” reactie…

    Het stijgen van het aantal verkeersdoden heeft een directe relatie met het verbeteren van de economie waardoor er weer meer kilometers worden gereden. Dit beeld zie je in alle landen van de EU en dus ook in Spanje.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken