skip to Main Content
Spaanse voetbalcompetitie LaLiga seizoen 2019/2020 weer van start
Movistar

Spaanse voetbalcompetitie LaLiga seizoen 2019/2020 weer van start

VOETBAL – Een moment waar miljoenen Spanjaarden en internationale voetbalfans op hebben gewacht: de start van LaLiga Santander seizoen 2019/2020. Op vrijdag 16 augustus is het zover en zal de Spaanse Primera División competitie weer van start gaan met als openingswedstrijd meteen op vrijdag FC Barcelona, de huidige titelhouder.

De Spaanse LaLiga Santander voetbalcompetitie bestaat uit 38 wedstrijden waar 20 teams aan mee doen. De eerste wedstrijd begint op vrijdag 16 augustus om 21 uur terwijl de laatste wedstrijd gespeeld zal worden op 24 mei 2020. FC Barcelona is de titelhouder nadat de Catalaanse club seizoen 2018/2019 wist te winnen.

Het is ook FC Barcelona die meteen de eerste wedstrijd zal spelen op vrijdag 16 augustus om 21 uur tegen Athletic Club Bilbao waarbij Frenkie De Jong en Antoine Griezmann de eerste wedstrijd in de competitie voor hun nieuwe club zullen spelen naast de oude vertrouwden Messi en Luis Suarez. 

Real Madrid staat op zaterdag 17 augustus om 17 uur tegenover Celta de Vigo, Valencia om 19 uur tegenover Real Sociedad en Atlético Madrid op zondag om 22 uur tegenover Getafe.

De eerste klassieker ofwel El Clásico tussen de aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona wordt gespeeld in het weekend van 27 oktober in het Camp Nou stadion (speelronde 10) terwijl de returnwedstrijd gespeeld wordt in het weekend van 1 maart 2020 in het Santiago Bernabeu stadion in Madrid (speelronde 26). 

Net zoals de klassieker zijn ook de wedstrijden tussen Atlético Madrid en stadsgenoot Real Madrid net zo belangrijk geworden, net zoals de wedstrijd FC Barcelona tegen Atlético Madrid. Atlético staat op 29 september tegenover Real en zal op 1 december tegenover FC Barcelona staan.

Lees alle resultaten en bekijk het hele wedstrijdschema in Google via deze link.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik zal er geen enkele wedstrijd van bekijken, gewoon omdat het geen sport meer is maar geldzuigerij van bobo´s met clubs die zwaar in de schulden staan. Moet je zelf kunnen doen als je zelf in de schulden zit maar dan sta je gelijk op straat. Dan zie je ook gelijk hoe krom en onrechtvaardig het leven wordt gemaakt door een bepaalde groep mensen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken