skip to Main Content
Wat willen Spaanse kinderen worden als ze ouder zijn
123rf

Wat willen Spaanse kinderen worden als ze ouder zijn

MADRID – In een onderzoek van Adecco is gekeken naar de vraag aan kinderen over wat zij willen worden als ze ouder zijn. Daarbij is een onderscheidt gemaakt tussen jongen en meisjes die met sommige beroepen overeenkomen maar dan in een andere rangorde. 

Conclusie is dat jongens graag voetballer, politieagent en leraar willen zijn terwijl meisjes liever kiezen voor lerares, arts en kapster. Maar er zijn meer beroepen die de kinderen wel leuk vinden en wat ze later als ze oud zijn willen gaan doen.

De Adecco studie vond plaats met de deelname van 1.800 kinderen in de leeftijd tussen 4 en 16 jaar aan wie de vraag werd gesteld ¿Qué quieres ser de mayor? De gegevens van Adecco zijn verzameld door EPData.

Top 10 Jongens

Futbolista (voetballer)25,1%
Policía (politieagent)15,6%
Professor (leraar)12,5%
Médico (arts)6,3%
YouTuber5,9%
Ingeniero (ingenieur)4,7%
Informático (IT)4%
Bombero (brandweerman)3,9%
Veterinario (dierenarts)3,2%
Jugador de baloncesto (basketbalspeler)2,6%

Top 10 Meisjes

Profesora (lerares)19,9%
Médica (arts)16,7%
Peluquera (kapster)12,1%
Veterinaria (dierenarts)10,5%
Futbolista (voetbalster)7,1%
Policía (politieagente)6,7%
Cantante (zangeres)5,6%
Actriz (actrice)4,5%
Ingeniera (ingenieur)3,8%
Enfermera (verpleegkundige)2,7%

Overzichten

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. wat mij opvalt is dat bij beide groepen niemand kiest voor een baan in de politiek. Daar is toch het meeste geld mee binnen te slepen buiten de grote populariteit. (zowel positief als negatief maar het geeft wel naamsbekendheid)
  ik denk ook dat die jongens en meisjes nog geen weet hebben wat het is en daarmee zijn zij de meest intelligente.
  Jozef

 2. Mijn zoontje wil politieman worden en mijn dochter arts. Hij is 3 en zij net 6. Het is volgens mij van alle tijden. Dat wensenlijstje verandert nog als ze ‘groot’ zijn. Ze geloven ook nog in de Kerstman en 3 Koningen, dus maak je maar geen zorgen.

 3. Soms vraag ik een kind wat ze liefst zouden worden: voetballer, you tubere, De iets ouderen, een vaste benoeming aan de staat.
  Gemiddeld jongens/meisjes slechts 6 percent van de kinderen wenst een produktief beroep -Ingenieur-dat welvaart creeert. (Niet: mekanieker, beenhouwer, bakker, loodgieter, ondernemer, handelaar, tuin/landbouw..)
  Het overgrote deel van de gewenste beroepen hangt af van de overheid of heeft een grote entertainingswaarde.
  Kijkend naar de globale staat van zaken gaat een flink stuk van onze westerse jeugd grote en onaangemanme verrassingen tegemoet.

  Waar hebben wij, volwassenen gefaald om waar we het meest van houden, onze jeugd, op een dwaalspoor te laten verzandden?

  Dit is geen verwijt, alleen maar mijn eerste impulsieve opinie over het interessant artikel. Volgende commentaren over dit onderwerp gaan deze opinie verder verbreden, versterken of corrigeren.

  1. Wel Vandam, ik kan alleen maar je visie onderschrijven. Ouders denken teveel voor hun kinderen en prenten hen vaak verkeerde gedachten in omtrent productieve beroepen. Ze denken dat deze beroepen nog steeds slecht betaald worden en hen beperken in hun ontwikkeling.
   Complete onzin, maar wat zij in hun gedachten hebben projecteren zij op hun kinderen. Ook denken ze dat overheidsfuncties, administratief werk of ICT banen voor het leven zijn. En juist in deze sectoren is dat het minst, vanwege verdergaande automatisering en de noodzakelijke permanente ontwikkeling die, vooral in de ICT, noodzakelijk is.
   Natuurlijk zijn sommige productieve beroepen lichamelijk zwaar, al is er veel verbeterd door de ARBO wetgeving en robotisering (stratenmakers!). Maar als je bijvoorbeeld ziet hoeveel een loodgieter/installateur tegenwoordig kan verdienen denk ik wel eens “Wakker worden!”.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken