Aantal corona-positieven in Valencia regio met 1022% gestegen

Aantal corona-positieven in Valencia regio met 1.022% gestegen
Beeld: 123rf

Aantal corona-positieven in Valencia regio met 1022% gestegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regionale krant van de provincie Alicante plaatste zondag een artikel met als kop dat het aantal positief geteste personen in de hele Valencia regio bestaande uit de provincies Castellón, Valencia en Alicante sinds 16 juli met gemiddeld 1022% is gestegen. Terwijl het merendeel van de nieuwe corona-positieven werden geregistreerd bij het gezondheidsdistrict Elche-Crevillent, is er ook een verdubbeling van gevallen gemerkt bij de districten Orihuela en Alicante de afgelopen 14 dagen

Tussen 16 juli en 13 augustus mis het aantal positief geteste personen in de autonome regio Comunidad Valenciana of Valencia regio met gemiddeld 1022% gestegen. Er zijn enorme uitschieters zoals het gezondheidsdistrict Orihuela waar het percentage 7800% steeg gevolgd door Alicante met 6400%, Denia met 3050%, Alcoy met 3000%, Torrevieja met 2500%, Valencia 2300% en Alicante met 1966%.

Uiteraard lijkt dat heel veel als men naar de percentages kijkt maar zoals op het onderstaande overzicht te zien is wat betreft aantal positief geteste personen geeft dat een ander beeld. Zo steeg dat in het gezondheidsdistrict Valencia-Doctor Peset van 27 positieven op 16 juli naar 374 positieven op 13 augustus, in Valencia-La Fe van 27 naar 353, in Valencia-Hospital General van 14 naar 336 en in Elche-Crevillent van 9 naar 145 positieven.

Andere cijfers zijn: Orihuela van 1 naar 79 positieven, Denia van 2 naar 63, Alcoy van 1 naar 31, Alicante van 0 naar 65, Gandia van 19 naar 45 en Torrevieja van 2 naar 52 positieven.

De afgelopen 14 dagen steeg het aantal positieven het meeste in het gezondheidsdistrict Valencia-Doctor Peset met 374 positieven (via PCR-test), in Valencia-La Fe met 353, Valencia-Hospital General met 336 en Valencia Clinic-La Malva-Rosa met 314 positieven.

In Elche steeg dat met 145 positieven, Castellón met 87, Orihuela met 79, La Marina Baja met 68, Alicante met 65, Denia met 63, Xativa-Ontinyent met 61, Torrevieja met 52, Gandia met 45 en Alcoy met 31.

Beeld: DIario Información
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.