skip to Main Content
Eerste commerciële vlucht geland op spookvliegveld Castellón

Eerste commerciële vlucht geland op spookvliegveld Castellón

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ryanair9aCASTELLÓN – Het heeft meer dan 4 jaar geduurd voordat de droom van de inmiddels ex president van Castellón, Carlos Fabra, werkelijkheid is geworden. Het zogenaamde spookvliegveld van Castellón heeft dinsdag haar eerste echte commerciële vlucht mogen ontvangen. Een toestel van Ryanair landde om 10.40 uur op het vliegveld waarmee een einde is gekomen aan een lange periode van twijfels over de toekomst van het miljoenen kostende vliegveld.

Ryanair vlucht FR8555 heeft geschiedenis geschreven door als eerste commerciële vliegtuig te landen op het vliegveld van Castellón. Het vliegveld werd voor meer dan 150 miljoen euro gebouwd en feestelijk geopend in maart 2011 waarna er geen enkele activiteit heeft plaatsgevonden, buiten de vele wandelingen die mensen maakten op de landingsbanen die af en toe ook werden omgetoverd tot racebaan.

Uiteindelijk is het gelukt om de juiste vergunningen te krijgen waarna er vluchten kunnen gaan plaatsvinden. Voorlopig is het alleen nog Ryanair die met wekelijkse verbinden naar Londen Stansted en Bristol gebruik zal maken van het vliegveld maar wie weet komen er nu meer vliegmaatschappijen naar Castellón vliegveld – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken