skip to Main Content
Wandelen in Zuid-Spanje – Beleef Andalusië te voet

Wandelen in Zuid-Spanje – Beleef Andalusië te voet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

fincaserrato-1

Een fantastische wandeltocht door de bergen en olijfgaarden van Andalusië die eindigt aan de Middellandse Zee. Of een tocht waarbij je van de ene B&B naar de andere loopt, terwijl je bagage wordt nagebracht. Dit zijn twee van de avontuurlijke wandelarrangementen die B&B Finca Serrato uit Colmenar (Andalusië) organiseert. In samenwerking met diverse wandelspecialisten uit Nederland heeft de B&B verschillende routes uitgezet en enkele avontuurlijke arrangementen samengesteld.

De Belgische Ardennen en West-Duitsland zijn een bekend wandelgebied. Velen vinden de heuvels en dalen een welkome afwisseling van het Nederlandse vlakke land. Helaas zijn we in noordwest Europa ook vaak afhankelijk van het weer. Het milde klimaat, een afwisselend landschap en een uitdagend traject maken Zuid-Spanje en vooral Andalusië zeer geschikt voor de sportieve wandelaar. Zeker in combinatie met de overweldigende natuur, de gastvrijheid van de bewoners en de rijke cultuur.

Verrassend

fincaserrato-2De wandeltochten voeren door een schaars bebouwd, heuvelachtig tot bergachtig gebied met voornamelijk olijf- en amandelbomen, natuurlijke bossen, snelstromende riviertjes, watervalletjes, hier en daar een wijngaard, struiken, kruiden en bloemen. Er is een uitgestrekt net van onverharde weggetjes, (wild)paden en brandgangen die speciaal lijken te zijn aangelegd voor wandelaars. Voor een tussenstop zijn er onderweg de vele typische pueblos blancos (witte dorpen), vaak van Moorse oorsprong, met pleintjes, hellende straatjes en leuke terrasjes en tapasbars. Op sommige trajecten grenzen de bergen aan zee en dat levert prachtige vergezichten op.

fincaserrato-3Herder

De vele natuurparken van Andalusië met hun oorspronkelijke flora en fauna zijn vrij toegankelijk. Het is niet ongebruikelijk als een wild zwijn, koningsarend of berggeit je route doorkruist. En buiten de parken zul je niet de eerste wandelaar zijn die even moet wachten voor een overstekende herder met zijn geiten en honden.

De arrangementen zijn er al vanaf 188 euro (8 dagen) en de overnachtingen in de diverse locaties, ontbijt, diverse transfers, routebeschrijvingen en wandelkaarten zijn dan inbegrepen.

Meer informatie over de wandelarrangementen, mogelijkheden, prijzen en routes van Finca Serrato is te vinden op de website www.fincaserrato.com onder de rubriek Arrangementen.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken