skip to Main Content
Duizenden manifestanten op de been in Madrid voor dierenrechten in Spanje
Pacma / Twitter

Duizenden manifestanten op de been in Madrid voor dierenrechten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Duizenden manifestanten op de been in Madrid voor dierenrechten in Spanje

Pacma / Twitter

MADRID – Afgelopen zaterdag waren er duizenden dierenliefhebbers op de been in Madrid om deel te nemen aan een demonstratie ter verdediging van de dierenrechten. De demonstratie was georganiseerd door de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA als oproep voor een einde van het onrecht tegen dieren in Spanje.

De dierenliefhebbers in Spanje willen een einde aan alle festiviteiten waar dieren bij betrokken zijn en eisen een einde van het onrecht wat weerloze dieren wordt aangedaan in Spanje. Men wil dat de nationale politiek zich ermee gaat bemoeien.

Zo wil men bewerkstelligen dat er binnen twee jaar wetten komen waardoor eindelijk alle dieren in Spanje beschermd worden van mishandeling en dat degene die een dier niet goed behandelen zwaar bestraft kunnen worden. Ook wil PACMA dat er binnen twee jaar een einde komt aan alle festiviteiten waar dieren bij betrokken zijn en waarbij het leed van de duizenden dieren die voor plezier gedood worden eindelijk voorbij is.

Volgens de Partij Voor de Dieren demonstreert men om op te komen voor degene die geen stem hebben, de dieren dus. Vorig jaar heeft PACMA aan het Spaanse Congres van Afgevaardigden een nieuwe wet, de “Ley Cero” gepresenteerd waarbij de steeds populairder wordende politieke partij nationale/landelijke wetten wil hebben om dieren te beschermen, iets wat nu nog te weinig op regionaal vlak gebeurd.

De demonstratie begon zaterdag op de Puerta del Sol in het centrum van Madrid en verplaatste zich naar het Huis van Afgevaardigden. Terwijl alle duizenden deelnemers groene sjaals droegen waren er verschillende leuzen op Spandoeken te lezen of werden deze geroepen zoals “Yo no me divierto con el sufrimiento”, “la tortura no es cultura” of “maltrato animal al código penal”.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Daar zit het grote probleem: het opvoeden van zo’n hond, velen weten niet hoe dat moet en beseffen niet dat die hond wellicht ongevaarlijk is voor de familie, maat niet voor vreemden.
  Het socialiseren van een hond is een wezenlijk bestanddeel van zijn opvoeding, maar dan nog zou ik me er niet aan wagen om zo’n hond aan te schaffen en ik vind nog steeds dat het niet mogelijk moet worden gemaakt om zo’n hond te kunnen aanschaffen.
  Een jachthond om aan slipjachten mee te doen worden daar speciaal voor gefokt en kun je niet kopen.

  1. Daar heb je denk ik het belangrijkste punt Piet, iedereen kan zo maar een hond aanschaffen en hoeft niets te tonen. Al zou ik een ellenlang strafblad hebben van het laten vechten van honden voor geld, en veroordeeld zijn, ik kan zo via internet weer aan andere honden komen. Voor de duidelijkheid, ik bedoel dit als voorbeeld, het is geen feitelijke situatie.
   Voor alles heb je papieren nodig, om auto te rijden, op de brommer te stappen etc.
   Maar een hond wat voor ras dan ook, kan je zo kopen.
   Ook als je totaal geen verstand hebt van wat voor soort ras je in huis haalt.
   Wellicht zouden ze bij mensen een proeve van bekwaamheid moeten instellen, dus een test of je wel in staat bent voor een bepaald ras te zorgen en het beest op te voeden. Maar dat zal wel een utopie blijven.
   Daarnaast is de controle ook gewoon ruk geregeld.
   Als je een hond van de beruchte lijst hebt, moet je officieel dus het dier laten testen, een proef doen, jij als mens moet een papier overleggen dat je geestelijk in orde bent, ze moeten voorzien zijn van een speciale microchip en je moet een aparte verzekering afsluiten. En dan moet je op straat de hond aanlijnen en muilkorven.
   Nou weet ik niet hoe het bij jullie in de rest van Spanje is, maar hier lopen Pittbulls, Bull Terriers en Rotweilers en ga zo maar door, gewoon los op straat, soms niet eens met een eigenaar in de buurt en niemand die er wat aan doet.
   Zeg je er iets van dan moet je nog hopen dat ze niet proberen je een mep te verkopen.
   En gaat het een keer mis, zoals 2 jaar terug bij mijn dochter, dan doet de Guardia niets, want jij moet met alle bewijzen komen, zij kunnen niets doen zeggen ze dan….tja….

 2. Ik hoop dat er nu eindelijk iets aan gedaan word, en dan spreek ik ook over het stierenvechten in de arena’ s. Dit verdiend geen enkel beest.?

 3. We waren er ook weer bij. 7 uur heen in de bus en 8 uur terug. Duizenden mensen vanuit heel Spanje. Geweldig om mee te maken. In Nederland ook wel eens demonstraties meegemaakt. Daar zie je 25-50 man. Triest. Hopelijk krijgen we het voor elkaar en komt er een einde aan alle martelingen van dieren, die nu nog legaal zijn, onder het mom van “religieuze feesten”. Geen enkele heilige zou willen dat mensen dit de dieren aandoen. Twijfels? Kijk even bij Pacma op de site naar de video’s.

 4. Dat ziet er goed uit en ik hoop dat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren.
  Zou nog beter zijn als ze het bezit van gevaarlijke honden en andere gevaarlijke dieren eveneens demonstratief zouden kunnen reclameren.

  1. Er bestaan honden rassen die makkelijker agressief te maken zijn dan andere rassen, maar het is onzin om het bezit van bepaalde rassen te verbieden, het is namelijk niet de hond die zichzelf vals of agressief maakt, maar dat doen zijn eigenaren.
   Dus dan zouden we die mensen ook moeten verbieden?
   Op zich zou het heel goed zijn voor de wereld hoor als we bepaalde mensen ook zouden verbieden, denk aan een D. Trump, alleen vrees ik dat we dat soort wetten er wel nooit door zullen krijgen. ::))

   1. helemaal akkoord! ik heb een podenco van 6j geadopteerd en dat is een heel lieve hond geworden. hij beschermt wel mij en zijn territorium, dat neem ik er bij. wie weet wat hij meegemaakt heeft bij de jager waar hij verbleef! de mensen maken het karakter van de hond. pitbulls zijn lieve honden maar ze hebben veel kracht, dus als ze bijten is het raak; mensen maken daar misbruik van.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by