skip to Main Content
Nieuwe benamingen voor de stormen 2018-2019 bekend gemaakt
123rf

Nieuwe benamingen voor de stormen 2018-2019 bekend gemaakt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Benamingen voor de stormen 2018-2019 bekend gemaakt

123rf

MADRID – De Spaanse weerdienst Aemet heeft samen met het Franse Meteo-France en de Portugese weerdienst IMPA de benamingen voor de stormen 2018-2019 bekend gemaakt. In 2017 bedachten de drie nationale weerdiensten om namen te bedenken voor de stormen die over de landen trekken. Dat deed men naar voorbeeld van andere Europese landen en de Verenigde Staten zodat de bevolking makkelijker aan een storm kan denken.

Een goed Amerikaans voorbeeld van deze benaming is de huidige ex-tornado en tropische storm Helene die over de Atlantische Oceaan trekt en voor veel schade heeft gezorgd.

In 2017 bedachten de drie nationale weerdiensten van Spanje, Portugal en Frankrijk namen die op alfabetische volgorde en afwisselend vrouwelijk en mannelijk aan de stormen gegeven werden. Dat waren toen Ana, Bruno, Carmen, David, Emma, Félix, Gisele, Hugo, Irene, José, Katia, Leo, Marina, Nuno, Olivia, Pierre, Rosa, Samuel, Telma, Vasco en Wiam.

2018-2019

Voor het stormseizoen 2018-2019 hebben de weerdiensten van Spanje, Portugal en Frankrijk de volgende namen bedacht: Adrian, Beatriz, Carlos, Diana, Etienne, Glora, Gabriel, Helena, Isaias, Julia, Kyllian, Laura, Miguel, Nicole, Oscar, Patricia, Roberto, Sara, Teo, Vanessa en Walid.

Niets nieuws

Het geven van namen aan stormen gebeurt in Duitsland al jaren waarbij Klaus eind januari 2009 en Xynthia eind februari 2010 voor veel problemen zorgden met veel schade en zelfs diverse doden tot gevolg.

Om ervoor te zorgen dat de inwoners meer attent zijn op de veiligheidsvoorschriften als er een grote storm komt, besloot men namen te geven aan de stormen, iets wat sinds 2017 dus ook in Spanje, Frankrijk en Portugal gebeurt.

Nederland

Overigens staat op de website tiempo.com ook een overzicht van de namen die men in Nederland, Ierland en Groot Brittannië gaat geven aan de stormen, te weten Ali, Bronagh, Callum, Deirdre, Erik, Freya, Gareth, Hannah, Idris, Jane, Kevin, Lily, Max, Niamh, Oliver, Peggy, Ross, Saoirse, Tristan, Violet, Wyn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Hoe totaal idioot dit is blijkt vandaag maar weer eens. Orkaan Helene, die nu is aangekomen boven de Britse eilanden, wordt daar ineens Ali genoemd. De mensheid lijkt op drift van de waanzin.

  2. Kan je weer mee aankomen op de volgende verjaardag joh Rob, dan krijg je het geleuter van: Hey wat voor werk doe jij eigenlijk?? Dan zijn er dus dit soort mensen die dan zeggen:
    ¨leuk dat je het vraagt, mijn dagelijkse werk is het verzinnen van namen voor stormen¨
    De rest van de kamer denkt dan ¨tjees, net binnen en nu al zo bezopen??¨

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken