Search
menu
Search

Zoektocht naar bij overstroming vermiste Nederlander uitgebreid in Alicante (2019)

Oeps ... foto ontbreekt!

Zoektocht naar bij overstroming vermiste Nederlander uitgebreid in Alicante (2019)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De zoektocht naar de vermiste 66-jarige Nederlander is uitgebreid met tientallen vrijwilligers, speurhonden en duikers die in een groter gebied gaan zoeken. Zondagmiddag rond 16 uur kwam een Nederlander tijdens een wandeling met vrienden en familieleden in een gebied dat getroffen was door overstromingen na het noodweer ten val en werd hij door het wassende water meegesleurd. Sindsdien is de man spoorloos.

UPDATE: Zevende dode noodweer Zuidoost Spanje is een Nederlander

De 66-jarige Nederlander viel in een greppel maar door het snelstromende water werd hij door de rivier meegesleurd terwijl vrienden en familieleden niets konden doen om de man te redden. Dit gebeurde in de nabijheid van Dolores, een dorp in de provincie Alicante dat zwaar getroffen is door het noodweer en waar veel straten, pleinen en woningen blank staan.  

De politie gaat er vanuit dat de stroming de man kilometers verder vervoerd kan hebben. Daarom wordt de zoektocht uitgebreid naar gebieden tussen Dolores, San Fulgencio en Daya Nueva. Daarnaast heeft men nu diverse speurhonden van het Spaanse leger en duikers van de Guardia Civil ingeschakeld om de man te zoeken.

Er was even hoop toen men vanuit een helikopter een lichaam zag drijven in het water maar dat bleek na onderzoek van een pop te zijn, waarschijnlijk een vogelverschrikker die door het water was meegesleurd.

UPDATE: Nadat er rond 13.35 uur een lichaam werd gevonden door een Protección Civil vrijwilliger, is later rond 15.30 uur bevestigd dat het om de 66-jarige door stroming meegevoerde Nederlander gaat. De Nederlander kwam zondagmiddag ten val en werd door het wassende water meegesleurd waarna elk spoor zoek was. Meteen werd met een grote zoekactie gestart maar pas twee dagen later op dinsdag werd het lichaam gevonden. De Nederlander is het zevende dodelijke slachtoffer van de overstromingen in Zuidoost Spanje.

Teruggevonden Belg

Ondertussen is bekend dat een vermiste Belg inmiddels levend is teruggevonden. De Belg reed tussen Daya Vieja en Daya Nueva op een quad toen hij in de snelstromende rivier terecht kwam. Een getuige zag dit gebeuren maar vond hem niet meer terug waarna de man als vermist werd opgegeven. 

Later werd de Belg echter gezond en wel teruggevonden nadat de man zelf al zwemmend uit het water kon komen, iets dat de getuige niet had gezien.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?