Search
menu
Search

Spaanse Paradores hebben een bezettingsgraad van 77% gehad deze zomer

Spaanse Paradores hebben een bezettingsgraad van 77% gehad deze zomer
Beeld: Paradores.es

Spaanse Paradores hebben een bezettingsgraad van 77% gehad deze zomer

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Al met al is het voor de Spaanse staatshotels keten Paradores nog niet zo’n slechte zomer geworden. De 98 hotels in kastelen, kloosters, paleizen, statige herenhuizen of op bijzonder plaatsen hebben in juli en augustus een bezettingsgraad gehad van 77,15%, dat is ongeveer 2% meer dan het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar wat 74,7% was.

Ondanks de crisis in het toerisme wereldwijd vanwege de pandemie is het de Paradores toch gelukt om een goede bezetting van 77,15% in alle 98 hotels op Spaans grondgebied te hebben in de maanden juli en augustus. 

Deze zomer hebben de Paradores sinds de heropening van de 98 hotels op 25 juni 358.528 kamers aangeboden wat er 4.128 meer zijn dan vorig jaar. In juli was de bezettingsgraad gemiddeld 71,88% wat 1,9% minder is dan in juli 2019. Maar augustus sloot af met een gemiddeld bezettingsrgaad van 82,4% wat 2,16% meer is dan in augustus 2019.

De president van de Paradores zegt dat hij tevreden is over deze cijfers in een zeer moeilijk jaar voor het toerisme. Daarbij valt net zoals in veel andere hotels op dat het aantal buitenlandse gasten in de Paradores vele malen kleiner was dit jaar terwijl het aantal nationale of Spaanse gasten vele malen groter was dan normaal.

Informatie en reizen

Mocht je meer informatie willen over de ruim 100 Paradores in Spanje en Portugal, kijk dan eens op de Nederlandse website Paradores Reizen waar omschrijvingen staan van alle Paradores en ook kant-en-klare autorondreizen te vinden zijn. Uiteraard kun je ook terecht op de Spaanse website paradores.es voor tekst en uitleg in het Engels en Spaans.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?