Belgische Punch Motive wil waterstof-pickups in Nissan-fabriek Barcelona maken

Belgische Punch Motive wil waterstof-pickups in Nissan-fabriek Barcelona maken
Beeld: Punch Motive

Belgische Punch Motive wil waterstof-pickups in Nissan-fabriek Barcelona maken

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het Belgische Punch Motive is een van de 13 gegadigden om zich te vestigen in de Nissan-fabriek in Barcelona. Nissan heeft aangegeven eind 2021 de productie stil te leggen en dus is men in Barcelona op zoek naar een opvolger om de fabriek nieuw leven in te blazen. De Belgische groep wil dat doen met o.a. een pickup die waterstof als brandstof heeft.

Punch Motive heeft grootste plannen met de Nissan-fabriek in Barcelona want ze geven aan in 2030 meer dan 75.600 voertuigen te kunnen produceren wat meer is dan de huidige productie van Nissan. De vertrekkende Japanse autofabrikant maakt in Barcelona de Nissan Navara pickup en het zustermodel Alaska van Renault. Jaarlijks ligt de productie van de fabriek met 3.000 werknemers rond de 55.000 voertuigen wat veel minder is dan voorheen. Daarom gaat de fabriek eind 2021 dicht.

Punch Motive is samen met 13 andere gegadigden in de race om Nissan Motors Ibérico over te mogen nemen. Deze bestaat niet alleen uit een assemblagefabriek in de haven van Barcelona maar ook uit twee metaalfabrieken net buiten de stad Barcelona. 

Punch Motive wil 2.200 banen behouden en voertuigen met ‘warme’ waterstof als brandstof gaan produceren. Op deze manier wordt waterstof verbrand in een aangepaste dieselmotor en komt er in plaats van C02 waterdamp vrij na verbranding wat dus in feite een zero emissie voertuig is, aldus Punch Motive.

Het probleem is alleen dat Punch Motive nooit personenwagens heeft gemaakt en dus heeft het Belgische bedrijf de patenten nodig van Nissan om verder te kunnen gaan met hun plan. Om een grotere kans te hebben om de Nissan-fabriek over te kunnen nemen, heeft het Belgische bedrijf de hulp ingeroepen van Andy Palmer, de voormalige topman van Aston Martin en voormalige Nissan-veteraan die daarnaast voorstander is van pickups.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.