skip to Main Content

Brits echtpaar krijgt gevangenisstraf vanwege frauduleuze voedselvergiftiging op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Een Brits echtpaar dat tijdens hun vakantie op Mallorca een voedselvergiftiging voorwendde om zo een schadevergoeding te krijgen heeft een gevangenisstraf gekregen. De 53-jarige Deborah Briton en haar 43-jarige partner Paul Roberts probeerden bijna 20.000 Britse Pond los te krijgen door een valse ziekte te wijten aan een voedselvergiftiging in een hotel op Mallorca. De reisorganisatie Thomas Cook geloofde dat niet en sleurde het koppel voor de rechter.

De vrouw kreeg voor vier fraudegevallen een gevangenisstraf van negen maanden, de klacht was neergelegd door de reisorganisatie Thomas Cook. De man kreeg 15 maanden gevangenis voor dezelfde overtredingen. De openbare aanklager zegt dat het koppel met hun twee kinderen in 2015 en 2016 hun vakantie hield in het Globales America hotel in Mallorca. Het bleek al snel dat zij na hun vakantie op de sociale media berichten hadden geplaatst zoals: “Veilig terug thuis na twee weken van zon, pret en plezier”.

Volgens de rechter was het hele verhaal met voorbedachte rade ineen gestoken en was het enige dat het koppel interesseerde hun mogelijke gratis vakanties en daar geld mee te verdienen. De rechter waarschuwt Britten die dezelfde valse schadeclaims indienen, zij riskeren allemaal een gevangenisstraf.

Een woordvoerder van Thomas Cook zegde dat de uitgesproken straffen aantonen van hoe groot het probleem van de frauduleuze ziektes geworden is. Het probleem is al langer aan de gang en het zijn vooral Britten die zich eraan bezondigen. Enkele hotels nemen dan ook geen Britse klanten meer aan terwijl andere hotels vergaande controles uitvoeren om klachten te voorkomen.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Alsof al die Engelsen het zelfde zijn, overal heb je rotte appels dus ook onder de Nederlanders die hier elke keer keer op keer denken dat ze god zijn en alle mogen en zeer onbeschofd reageren en minderwaardig doen naar de Spaanse bevolking, ik schaam mijzelf soms ook diep dat ik een Nederlander ben want zo ben ik in ieder geval niet opgevoed.

    Er wordt hier in Spanje trouwens weinig gezegd over de mafia praktijken van de Russen, dat is pas een probleem .

  2. Heel goed dat ze dit soort ééncelligen een keer goed aanpakken. Jammer dat de straf geen levenslang inreisverbod voor Spanje bevatte.
    En verder: jullie willen toch zo graag een brexit? Wat heb je dan in Spanje te zoeken? Blijf dan maar lekker op je eigen eiland , want het zal daar vast allemaal beter zijn!

  3. Een troost, in de gevangenis wordt de kans op buikgriep en stuk groter.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken