skip to Main Content
Geniet van het Barcelona van schrijver Carlos Ruiz Zafón met zijn nieuwste roman “Het labyrint der geesten”

Geniet van het Barcelona van schrijver Carlos Ruiz Zafón met zijn nieuwste roman “Het labyrint der geesten”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Vergeet even alle problematiek over de afscheiding van Spanje en alle politieke problemen die dat met zich mee heeft gebracht en verplaats jezelf even naar vervlogen tijden, de tijden van het Kerkhof der Vergeten Boeken in Barcelona. De Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafón neemt alle lezers opnieuw mee naar de hoofdstad van Catalonië met zijn nieuwste maar tevens laatste roman over Daniel Sempere en het Kerkhof der vergeten Boeken, een lang verhaal waar hij met De Schaduw van de Wind mee is begonnen 13 jaar geleden.

Het verhaal in de afsluiter van de boekenreeks over het Kerkhof der Vergeten Boeken speelt zich opnieuw af in het mysterieuze Barcelona waarbij de hoofdrolspeler Daniel Sempere de lezer opnieuw meeneemt op een spannende reis door de Catalaanse stad waarbij vele omschrijvingen en plaatsen de echte Barcelona kenner wel bekend in de oren zullen klinken. Het is natuurlijk makkelijk en voor het verhaal van de vierluik aan boeken beter om alle vier de boeken te lezen maar volgens de schrijver Carlos Ruiz Zafón zijn alle delen los van elkaar en in willekeurige volgorde te lezen dus je kunt met dit nieuwste deel van de vierluik aan het spannende verhaal over het Kerkhof der Vergeten Boeken te beginnen.

Verhaal

Daniel Sempere droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert hem op zijn unieke manier bij te staan, maar om van zijn nachtmerries af te komen, moet Daniel het mysterie rond haar dood zelf ontrafelen. Net als hij denkt een stap dichter bij de waarheid te zijn, ontmoet hij de eigengereide Alicia Gris. Een geheime opdracht heeft haar van Madrid naar haar geboortestad Barcelona gebracht, een plek met veel pijnlijke herinneringen. Ze moet de verdwijning van een belangrijk politicus ophelderen en het spoor leidt naar Daniels boekhandel. Hun zoektochten blijken nauw verweven en ze stuiten op een duister complot uit het verleden dat elke verbeelding tart. Het brengt niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van de degenen die hun dierbaar zijn.

Vierluik

Alweer dertien jaar geleden bracht de van oorsprong Catalaanse schrijver carlos Ruiz Zafón zijn bestverkochte roman tot nu toe uit, “De schaduw van de wind” waarvan sinds 2004 wereldwijd miljoenen boeken werden verkocht. Deze eerste spannende roman zorgde voor nog twee boeken zoals het in 2009 verschenen “Het spel van de engel” en het in 2012 verschenen “De gevangene van de hemel”. Het vierluik van boeken over Het Kerkhof der Vergeten Boeken wordt nu afgesloten met het op 7 november 2017 uitgebrachte “Het labyrint der geesten”.

“Het labyrint der geesten” of in het Spaans “El laberinto de los espirítus” is een wervelend verhaal vol passie en intrige in het mysterieuze Barcelona. Opnieuw trakteert Carlos Ruiz Zafón ons op een wonderlijke, onvergetelijke reis door zijn magische universum dat hij met “De schaduw van de wind” introduceerde. Alle delen van Het Kerkhof der Vergeten Boeken zijn los en in willekeurige volgorde van elkaar te lezen.

Verschijningsdatum: 7-11-2017
ISBN: 978-90-449-7629-8
Uitgever: Signatuur
Vertaler(s): Nelleke Geel
Aantal pagina’s: 846

Titels in het Spaans (voor als je deze in die taal wilt lezen)

De schaduw van de wind = La sombra del viento (2004)
Het spel van de engel = el juego del ángel (2009)
De gevangene in de hemel = el prisionero del cielo (2012)
Het labyrint der geesten = El laberinto de los espirítus (2017)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ik heb de 3 boeken gelezen en het eerste boek was schitterend, maar het tweede ( 5 jaar later en op aandringen van zijn uitgever geschreven ) een ramp. Het derde boek is een goede poging om het eerste te evenaren maar helaas…
    Hopelijk is het laatste boek terug een spannende roman met echte mensen en weet het terug de sfeer te creeren die in het eerste boek te voelen was. Ik heb er veel spaans mee geleerd en misschien lees ik het laatste boek ook wel. Wel een vlotte schrijver .

  2. Zeer goede schrijver. Heb de boeken 2 en 3 ,van de door U opgesomde boeken, gelezen en kijk uit naar het volgende boek.

  3. Een ronduit schitterend boek dat ik een jaar geleden las in het spaans in het toen nog rustige Barcelona. Lekker wegdromen in de oude stad en zonde dat de cyclus ten eind is. Maar ja, je kan zoiets niet eindeloos uitmelken. Zafón heeft een moeilijke maar heerlijk taalgebruik waar je gelukkig snel aan went. Een aanrader!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken