Search
menu
Search

Slechte weer zorgt voor één dode en veel waterschade in Catalonië en Valencia

Oeps ... foto ontbreekt!

Slechte weer zorgt voor één dode en veel waterschade in Catalonië en Valencia

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Zoals al eerder geschreven hebben delen langs de Middellandse Zeekust in de deelstaten Catalonië, Comunidad Valenciana, Murcia en op de Balearen te maken gehad met slecht weer, veel regen en de problemen die daardoor zijn ontstaan. Zoals wel vaker bij dit soort weer stonden straten blank, liepen huizen en garages vol met water en zaten de rivieren overvol.

Buiten de vele problemen met het water en de schade die daardoor is ontstaan is er ook een persoon om het leven gekomen. Het gaat om de 63-jarige Duitse excursiebegeleider Christoph del Bondio die sinds donderdag als vermist was opgegeven toen hij door het snel stijgende water in de Torrent del Collet de Guixeres stroom/rivier in Mieres provincie Gerona werd meegesleurd.

De Duitser begeleidde een groep van vier andere Duitse motorrijders die hij veilig aan de andere kant van de overvolle rivier kon zetten. Hijzelf gleed met zijn motor echter uit en kwam in de wilde rivier terecht. Zijn lichaam werd pas op vrijdagmiddag gevonden door de brandweer.

In de deelstaat Catalonië moesten de hulpdiensten meer dan 700 keer te hulp schieten vanwege problemen met het water, wegen die blank stonden en auto’s die in het water stil stonden. Veel rivieren en normaal rustige waterstroompjes waren compleet uit hun oevers getreden met alle gevolgen van dien, met name in het noorden van Catalonië en rondom Barcelona.

Valencia

Ook de regio Comunidad Valenciana met in het bijzonder de provincie Valencia had te maken met de gevolgen van de hevige regenval. Zo viel er in de gemeente Alzira in 24 uur tijd ongeveer 200 l/m2 regenwater. Ook andere gemeenten zoals Algemesi, Benifairó, Simat, Tavernes de la Valldigna en Alginet hadden te maken met een enorme regenval.

In totaal waren er in de provincie Valencia 15 gemeenten waar zo’n 33.257 leerlingen niet naar hun scholen konden vanwege de wateroverlast. Ook hadden de treinen op sommige delen in de deelstaat last van het hoogstaande water en omgevallen takken of bomen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?