Slechte weer zorgt voor één dode en veel waterschade in Catalonië en Valencia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Slechte weer zorgt voor één dode en veel waterschade in Catalonië en Valencia
Beeld: La Vanguardia

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Zoals al eerder geschreven hebben delen langs de Middellandse Zeekust in de deelstaten Catalonië, Comunidad Valenciana, Murcia en op de Balearen te maken gehad met slecht weer, veel regen en de problemen die daardoor zijn ontstaan. Zoals wel vaker bij dit soort weer stonden straten blank, liepen huizen en garages vol met water en zaten de rivieren overvol.

Buiten de vele problemen met het water en de schade die daardoor is ontstaan is er ook een persoon om het leven gekomen. Het gaat om de 63-jarige Duitse excursiebegeleider Christoph del Bondio die sinds donderdag als vermist was opgegeven toen hij door het snel stijgende water in de Torrent del Collet de Guixeres stroom/rivier in Mieres provincie Gerona werd meegesleurd.

De Duitser begeleidde een groep van vier andere Duitse motorrijders die hij veilig aan de andere kant van de overvolle rivier kon zetten. Hijzelf gleed met zijn motor echter uit en kwam in de wilde rivier terecht. Zijn lichaam werd pas op vrijdagmiddag gevonden door de brandweer.

In de deelstaat Catalonië moesten de hulpdiensten meer dan 700 keer te hulp schieten vanwege problemen met het water, wegen die blank stonden en auto’s die in het water stil stonden. Veel rivieren en normaal rustige waterstroompjes waren compleet uit hun oevers getreden met alle gevolgen van dien, met name in het noorden van Catalonië en rondom Barcelona.

Valencia

Ook de regio Comunidad Valenciana met in het bijzonder de provincie Valencia had te maken met de gevolgen van de hevige regenval. Zo viel er in de gemeente Alzira in 24 uur tijd ongeveer 200 l/m2 regenwater. Ook andere gemeenten zoals Algemesi, Benifairó, Simat, Tavernes de la Valldigna en Alginet hadden te maken met een enorme regenval.

In totaal waren er in de provincie Valencia 15 gemeenten waar zo’n 33.257 leerlingen niet naar hun scholen konden vanwege de wateroverlast. Ook hadden de treinen op sommige delen in de deelstaat last van het hoogstaande water en omgevallen takken of bomen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.