skip to Main Content
Openen of uitbreiden van toeristen appartementen niet toegestaan in Barcelona
Pixabay

Openen of uitbreiden van toeristen appartementen niet toegestaan in Barcelona

BARCELONA – De gemeente heeft besloten dat het gedurende de komende 12 maanden niet meer is toegestaan om nieuwe toeristen appartementen te openen of bestaande appartementen uit te breiden. Die beslissing heeft alles te maken met een mogelijke aanpassing van de regionale/autonome wet op de verhuur aan toeristen met een nieuwe term, de verhuur van kamers aan toeristen.

Toeristen appartementen heten ‘pisos turísticos’ en de nieuwe term die de Generalitat wil opnemen als toeristische verhuur type is ‘habitaciones turísticos’ ofwel toeristen kamers. Om te voorkomen dat men misbruik gaat maken van deze situatie en appartementen gaat openen waarin kamers verhuurd worden, heeft de gemeente Barcelona besloten dit te blokkeren.

Dat wil zeggen dat gedurende 12 maanden er geen nieuwe toeristen appartementen geopend mogen worden, er worden geen vergunningen gegeven en bestaande appartementen voor toeristisch gebruik mogen niet worden verbouwd.

Op dit moment zijn er officieel 9.591 toeristen appartementen te vinden in Barcelona en de gemeente wil dat dit aantal niet stijgt. De gemeente Barcelona wil juist een betere controle hebben op de verhuur aan toeristen omdat dit de laatste jaren de spuigaten uit liep en ongecontroleerd verliep, met alle problemen van dien.

Beslissingen zoals die van de Generalitat om nieuwe types te bedenken zoals toeristen kamers zal er volgens de gemeente alleen voor zorgen dat appartementen opgedeeld kunnen worden in losse kamers waardoor de controle helemaal moeilijk zal worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken