Openen of uitbreiden van toeristen appartementen niet toegestaan in Barcelona

Nieuwe toeristen appartementen niet toegestaan in Barcelona
Beeld: Pixabay

BARCELONA – De gemeente heeft besloten dat het gedurende de komende 12 maanden niet meer is toegestaan om nieuwe toeristen appartementen te openen of bestaande appartementen uit te breiden. Die beslissing heeft alles te maken met een mogelijke aanpassing van de regionale/autonome wet op de verhuur aan toeristen met een nieuwe term, de verhuur van kamers aan toeristen.

Toeristen appartementen heten ‘pisos turísticos’ en de nieuwe term die de Generalitat wil opnemen als toeristische verhuur type is ‘habitaciones turísticos’ ofwel toeristen kamers. Om te voorkomen dat men misbruik gaat maken van deze situatie en appartementen gaat openen waarin kamers verhuurd worden, heeft de gemeente Barcelona besloten dit te blokkeren.

Dat wil zeggen dat gedurende 12 maanden er geen nieuwe toeristen appartementen geopend mogen worden, er worden geen vergunningen gegeven en bestaande appartementen voor toeristisch gebruik mogen niet worden verbouwd.

Op dit moment zijn er officieel 9.591 toeristen appartementen te vinden in Barcelona en de gemeente wil dat dit aantal niet stijgt. De gemeente Barcelona wil juist een betere controle hebben op de verhuur aan toeristen omdat dit de laatste jaren de spuigaten uit liep en ongecontroleerd verliep, met alle problemen van dien.

Beslissingen zoals die van de Generalitat om nieuwe types te bedenken zoals toeristen kamers zal er volgens de gemeente alleen voor zorgen dat appartementen opgedeeld kunnen worden in losse kamers waardoor de controle helemaal moeilijk zal worden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

Reageer op dit artikel

  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.