skip to Main Content
Spaanse herfst met sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw
El Pais

Spaanse herfst met sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw

MADRID – Het is nog steeds herfst maar op veel plaatsen in Spanje is het winter wonderland met veel sneeuw en ijs. De regio’s die het meeste te maken hebben met de hevige sneeuwval zijn gelegen in het noordwesten, noorden en midden van Spanje zoals in de regio’s Asturië, Cantabrië, Galicië, Castilië en León, Madrid regio, Baskenland, Navarra, La Rioja en de provincie Huesca in Aragon.

Er zijn bijna 100 wegen die last hebben van de sneeuw of gesloten zijn terwijl de sneeuwgrens op veel plaatsen gedaald is tot 300 meter. 

In Cuenca had men te maken met sneeuw in de Serranía de Cuenca waardoor toeristen in de Ciudad Encantada verrast werden met een wit gekleurd natuurgebied. In het binnenland van de provincie Castellón (regio Valencia) heeft het ook voor het eerste deze herfst/winter gesneeuwd in Els Ports, la Tinença de Benifassà en Alto Palancia.

De meeste sneeuw is echter gevallen in Galicië, Asturië, Cantabrië en in de Pyreneeën waar dan ook veel problemen waren op de wegen en in dorpen en steden. 

Ook in het zuiden, in dit geval de provincie Málaga, heeft het voor het eerst gesneeuwd in de bergen in het binnenland zoals in de Sierra Tejeda, Almijara en de 900 meter hoge Alfarnatejo.

Middellandse Zee

Terwijl het bar en boos is langs de Atlantische Oceaan in het noorden en noordwesten van Spanje en op veel andere plaatsen, heeft men daar aan de Middellandse Zeekust geen last van. Weliswaar is het ook daar frisser geworden maar schijnt de zon op veel plaatsen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. 16 prachtige winterplaatjes in bovenstaand bericht en in een bericht van gister ook al 10 stuks. Is het voor de redactie ook mogelijk in een klein regeltje eronder te zetten waar de foto’s zijn genomen? Dat maakt het allemaal net wat duidelijker.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken