Spaanse herfst met sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw

Spaanse herfst met sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw
Beeld: El Pais

MADRID – Het is nog steeds herfst maar op veel plaatsen in Spanje is het winter wonderland met veel sneeuw en ijs. De regio’s die het meeste te maken hebben met de hevige sneeuwval zijn gelegen in het noordwesten, noorden en midden van Spanje zoals in de regio’s Asturië, Cantabrië, Galicië, Castilië en León, Madrid regio, Baskenland, Navarra, La Rioja en de provincie Huesca in Aragon.

Er zijn bijna 100 wegen die last hebben van de sneeuw of gesloten zijn terwijl de sneeuwgrens op veel plaatsen gedaald is tot 300 meter. 

In Cuenca had men te maken met sneeuw in de Serranía de Cuenca waardoor toeristen in de Ciudad Encantada verrast werden met een wit gekleurd natuurgebied. In het binnenland van de provincie Castellón (regio Valencia) heeft het ook voor het eerste deze herfst/winter gesneeuwd in Els Ports, la Tinença de Benifassà en Alto Palancia.

De meeste sneeuw is echter gevallen in Galicië, Asturië, Cantabrië en in de Pyreneeën waar dan ook veel problemen waren op de wegen en in dorpen en steden. 

Ook in het zuiden, in dit geval de provincie Málaga, heeft het voor het eerst gesneeuwd in de bergen in het binnenland zoals in de Sierra Tejeda, Almijara en de 900 meter hoge Alfarnatejo.

Middellandse Zee

Terwijl het bar en boos is langs de Atlantische Oceaan in het noorden en noordwesten van Spanje en op veel andere plaatsen, heeft men daar aan de Middellandse Zeekust geen last van. Weliswaar is het ook daar frisser geworden maar schijnt de zon op veel plaatsen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

4
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
mar

Ay, que beruji, ben blij dat nl nog geen sneeuw heeft.

Dirk

16 prachtige winterplaatjes in bovenstaand bericht en in een bericht van gister ook al 10 stuks. Is het voor de redactie ook mogelijk in een klein regeltje eronder te zetten waar de foto’s zijn genomen? Dat maakt het allemaal net wat duidelijker.

Raptor

Het is wat met die opwarming van de aarde…

Jasper

Hou nou toch op, jij zegt ook maar wat. Wat weet jij nou

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.