Search
menu
Search

Spaanse herfst met sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse herfst met sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is nog steeds herfst maar op veel plaatsen in Spanje is het winter wonderland met veel sneeuw en ijs. De regio’s die het meeste te maken hebben met de hevige sneeuwval zijn gelegen in het noordwesten, noorden en midden van Spanje zoals in de regio’s Asturië, Cantabrië, Galicië, Castilië en León, Madrid regio, Baskenland, Navarra, La Rioja en de provincie Huesca in Aragon.

Er zijn bijna 100 wegen die last hebben van de sneeuw of gesloten zijn terwijl de sneeuwgrens op veel plaatsen gedaald is tot 300 meter. 

In Cuenca had men te maken met sneeuw in de Serranía de Cuenca waardoor toeristen in de Ciudad Encantada verrast werden met een wit gekleurd natuurgebied. In het binnenland van de provincie Castellón (regio Valencia) heeft het ook voor het eerste deze herfst/winter gesneeuwd in Els Ports, la Tinença de Benifassà en Alto Palancia.

De meeste sneeuw is echter gevallen in Galicië, Asturië, Cantabrië en in de Pyreneeën waar dan ook veel problemen waren op de wegen en in dorpen en steden. 

Ook in het zuiden, in dit geval de provincie Málaga, heeft het voor het eerst gesneeuwd in de bergen in het binnenland zoals in de Sierra Tejeda, Almijara en de 900 meter hoge Alfarnatejo.

Middellandse Zee

Terwijl het bar en boos is langs de Atlantische Oceaan in het noorden en noordwesten van Spanje en op veel andere plaatsen, heeft men daar aan de Middellandse Zeekust geen last van. Weliswaar is het ook daar frisser geworden maar schijnt de zon op veel plaatsen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?