Aantal oplaadpunten elektrische auto’s nog steeds erg laag in Spanje

Aantal oplaadpunten elektrische auto’s nog steeds erg laag in Spanje
Beeld: Freepik

Aantal oplaadpunten elektrische auto’s nog steeds erg laag in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een van de twee oplaadpunten voor elektrische personenwagens bevindt zich in Nederland en/of Duitsland terwijl slechts 3% van het totaal aantal oplaadpunten binnen de Europese Unie zich bevindt in Spanje. Dat blijkt uit de gegevens van de European Automobile Manufacturers Association (ACEA) waaruit blijkt dat het aantal oplaadpunten in Spanje nog erg laag is vergeleken met andere EU-lidstaten.

In concrete cijfers heeft het ACEA het volgende uitgerekend. In de hele Europese Unie waren er eind vorig jaar 199.825 oplaadpunten te vinden waarvan 25% of 50.824 gelegen zijn in Nederland en 20% of 40.517 in Duitsland. Op enige afstand maar nog steeds met een hoog aantal staat Frankrijk met 15% of 30.367 en daarna het Verenigd Koninkrijk (dat nog mee wordt geteld) met 14% of 28.538 oplaadpunten.

Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen zijn goed voor 75% van alle oplaadpunten voor elektrische personenwagens binnen de Europese Unie. Dat terwijl deze vier landen samen slechts 27% van de oppervlakte van de EU beslaan.

Volgens dezelfde gegevens van het ACEA waren er eind 2019 slechts 5.769 oplaadpunten te vinden wat nog geen 3% is van het totaal binnen de Europese Unie. Italië heeft 9.370 oplaadpunten en in Portugal zijn 1.791 oplaadpunten te vinden.

Spanje doet het wat deze lijst betreft nog steeds slechter dan het kleinere België waar 6.551 oplaadpunten te vinden zijn. Griekenland heeft slechts 61 oplaadpunten in het hele land.

Overigens hebben we het hierbij over de normale oplaadpunten want als er gekeken wordt naar de snelladers dan blijkt dat slechts 1 op de 7 oplaadpunten binnen de Europese Unie een snel oplaadpunt is met een totaal van 28.586 ‘fast charger’ met een capaciteit van ≥22kW terwijl er 171.239 normale oplaadpunten met een capaciteit van <22kW zijn te vinden, aldus gegevens van het ACEA uit oktober.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.