menu: rubrieken, zoeken & meer

Slechts een Spaans dorp op de top 15 lijst van Europa’s mooiste dorpen volgens CNN

Slechts een Spaans dorp op de top 15 lijst van Europa’s mooiste dorpen volgens CNN
Beeld: Marc79 - CC BY-SA 3.0 es / Wikimedia

Slechts een Spaans dorp op de top 15 lijst van Europa’s mooiste dorpen volgens CNN

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De kans is groot dat het Amerikaanse CNN het hartstikke fout heeft want ze hebben op een top 15 lijst van mooiste dorpen in Europa slechts een Spaanse vermelding staan. Als je Spanje kent dan weet je dat dit onmogelijk is want er zijn zoveel prachtige dorpen in Spanje te vinden. Maar goed, CNN heeft gekozen voor het Catalaanse dorp Regencós in de provincie Girona.

Spanje is op Frankrijk na het land dat de meeste internationale toeristen ontvangt. Deze vakantiegangers gaan hoofdzakelijk naar de populaire kustplaatsen en grote steden maar er zijn ook toeristen die steeds meer kiezen voor het ‘onbekende’ Spanje, ofwel het achterland van de drukke kust of het binnenland en de kust langs de Atlantische Oceaan. 

En volgens het Amerikaanse CNN moet op die lijst van onbekende dorpen die men moet bezoeken ook het Catalaanse dorp Regencós of Regincós staan, gelegen in de provincie Girona. Het dorp telt volgens de website van het Catalaanse Toerismekantoor 276 inwoners en ligt op 78 meter hoogte in de Baix Empordà streek. Het dorp grenst aan de gemeenten Pals, Begur, Palafrugell en Torrent d’Empordà.

Het vreemde is dat CNN dit dorp opneemt in de lijst van Europa’s mooiste dorpen maar dat het dorp zelf praktisch in geen enkele toeristengids te vinden is. Wellicht is het daarom nog authentiek en nog niet zo druk als de buurtdorpen Pals en Begur terwijl het toch op slechts 10 minuten rijden van de Costa Brava stranden ligt.

Naast Regencós staan ook de volgende dorpen op de CNN-lijst : Anghiari (Italië), Clovelly (Verenigd Koninkrijk), Dinkelsbühl (Duitsland), Giethoorn (Nederland), Guimarães (Portugal), Kenmare (Ierland), Korčula (Kroatië), Nafplio (Griekenland), Mazara del Vallo (Sicilië), Mostar (Bosnië-Herzegovina), Piran (Slovenië), Reine (Noorwegen), Roscoff (Frankrijk) en Tarnów (Polen).