Woningverkoop in Spanje tot oktober met 40 procent gestegen

Woningverkoop in Spanje tot oktober met 40 procent gestegen
Beeld: 123rf

Woningverkoop in Spanje tot oktober met 40 procent gestegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds 1 januari en tot eind september zijn de woningverkopen in Spanje met 40,6% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2020. In de maand september werden in Spanje 53.410 woningen verkocht, 59,5% meer dan in september 2020 en het hoogste aantal in een septembermaand sinds 2008. 

Van het totaal van 53.410 waren er 42.477 bestaande woningen (usada) wat 79,5% is van het totaal terwijl er 10.933 nieuwbouwwoningen (nueva) werden verkocht in de maand september, 20,5% van het totaal, zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van het Spaanse Instituut voor de Statistieken (INE).

In de maand september werden de meeste woningen verkocht in Andalusië met 11.843 ‘viviendas’ gevolgd door Catalonië met 8.396 woningen, Valencia regio met 7.617 woningen en de Madrid regio met 7.071 woningen. In Castilië en León werden 2.612 woningen verkocht en in Castilla-La Mancha waren dat 2.171 woningen.

Op de Canarische Eilanden werden in de maand september 1.997 woningen verkocht, in het Baskenland 1.956 woningen, in de Murcia regio 1.890 woningen, in Aragón 1.380 woningen en op de Balearen eilanden 1.329 woningen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.