Search
menu
Search

De 100 mooiste dorpen van Spanje volgens National Geographic

De 100 mooiste dorpen van Spanje volgens National Geographic
Beeld: via canva.com

De 100 mooiste dorpen van Spanje volgens National Geographic

Spanje is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is ook een land met een grote diversiteit aan landschappen. In alle uithoeken van het land vind je prachtige dorpen die hun eigen unieke charme hebben. Er zijn tal van lijsten en classificaties die proberen om de mooiste dorpen van Spanje te bepalen.

Een van de meest gezaghebbende lijsten is die van het reismagazine Viajar van National Geographic. Deze lijst wordt samengesteld door een team van experts die rekening houden met een aantal factoren, waaronder: het historische en architectonische erfgoed; natuurlijke omgeving; aanbod van diensten; gastronomie.

De meest recente lijst van National Geographic bevat 100 dorpen uit alle uithoeken van Spanje. De dorpen zijn verdeeld over alle 17 autonome regio’s van het land. Wij melden niet de hele lijst die HIER te vinden is (in het Spaans) maar geven een omschrijving van de top 10 mooiste dorpen van Spanje.

laguardia

1. Laguardia (Álava)

Laguardia is een prachtig middeleeuws dorpje gelegen in de Spaanse regio Baskenland. Het dorp ligt op een heuveltop en wordt omringd door wijngaarden. Laguardia is een van de best bewaarde middeleeuwse dorpen in Spanje en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

olvera

2. Olvera (Cádiz)

Olvera is een historisch dorpje gelegen in de Spaanse provincie Cádiz. Het dorp ligt op een heuveltop en wordt omringd door steile kliffen. Olvera is bekend om zijn witte huizen, smalle straatjes en de Moorse vestingwerken.

Calatanazor

3. Calatañazor (Soria)

Calatañazor is een middeleeuws dorpje gelegen in de Spaanse provincie Soria. Het dorp ligt op een heuveltop en wordt omringd door de prachtige natuur. Calatañazor is bekend om zijn goed bewaard gebleven stadsmuren, de Romaanse kerk en de Moorse minaret.

bandujo

4. Bandujo (Asturië)

Bandujo is een pittoresk dorpje gelegen in de Spaanse regio Asturië. Het dorp ligt in een vallei en wordt omringd door bergen. Bandujo is bekend om zijn traditionele architectuur, de houten balkonnetjes en de oude watermolen.

mogarraz

5. Mogarraz (Salamanca)

Mogarraz is een authentiek dorpje gelegen in de Spaanse provincie Salamanca. Het dorp ligt in een vallei en staat bekend om de foto’s van de inwoners die aan de gevels van de oude huizen hangen.

santillana del mar

6. Santillana del Mar (Cantabria)

Santillana del Mar is een prachtig middeleeuws dorpje gelegen in de Spaanse regio Cantabrië. Het dorp staat bekend om zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur, waaronder de Colegiata de Santa Juliana, de Iglesia de Santa María de la Asunción en de Puerta de la Villa.

valldemossa

7. Valldemossa (Mallorca)

Valldemossa is een charmant dorpje gelegen op het Spaanse eiland Mallorca. Het dorp ligt in een vallei en wordt omringd door bergen. Valldemossa is bekend om zijn pittoreske straatjes, de bloementuinen en de kloosters.

besalu

8. Besalú (Girona)

Besalú is een historisch dorpje gelegen in de Spaanse provincie Girona. Het dorp ligt op een heuveltop en wordt omringd door de rivier Fluvià. Besalú is bekend om zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur, waaronder de Pont Vell, de Iglesia de Sant Pere en het Castell de Besalú.

Buitrago de Lozoya

9. Buitrago de Lozoya (Madrid)

Buitrago de Lozoya is een middeleeuws dorpje gelegen in de Spaanse regio Madrid. Het dorp ligt aan de rivier Lozoya en wordt omringd door bergen. Buitrago de Lozoya is bekend om zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur, waaronder de Murallas de Buitrago, het Castillo de Buitrago en de Iglesia de San Miguel.

Castrillo de los Polvazares

10. Castrillo de los Polvazares (León)

Castrillo de los Polvazares is een authentiek dorpje gelegen in de Spaanse provincie León. Het dorp ligt in een vallei en wordt omringd door bergen. Castrillo de los Polvazares is bekend om zijn traditionele architectuur, de houten balkonnetjes en de oude fonteinen.

ronda 3
Dit zijn de 10 mooiste dorpen van Spanje volgens kunstmatige intelligentie
Een Spaanse krant heeft aan kunstmatige intelligentie gevraagd wat volgens hem/haar de 10 mooiste dorpen van Spanje zijn waarbij de lijst niet verrassend anders is dan veel andere lijsten.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?