skip to Main Content
Koning van Spanje ziet zijn eerste Seat auto terug

Koning van Spanje ziet zijn eerste Seat auto terug

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

seat1BARCELONA – Tijdens zijn bezoek aan Catalonië wist Koning Felipe VI van Spanje ook een bezoekje te brengen aan de enorme SEAT fabrieken in Martorell. Tot grote verbazing van Felipe kwam hij daar oog in oog te staan met zijn allereerste auto, een Seat die de fabriek Koning Juan Carlos cadeau had gedaan in 1986 voor de 18e verjaardag van zijn zoon Felipe, nu dus Koning.

Het was de eerste Seat Ibiza die een airconditioning aan boord had, iets wat pas twee jaar later op de Spaanse markt werd geïntroduceerd. De goudkleurige Seat Ibiza 1.5 werd door Felipe gebruikt gedurende zijn studiejaren en was speciaal voor hem op maat gemaakt met verhoogde stoelen vanwege de lengte van de huidige Koning. De Koninklijke Seat heeft 152.000 kilometer op de teller en is de laatste 16 jaar niet gebruikt.

De auto is nu onderdeel van een speciale collectie van 250 Seat voertuigen die gerestaureerd zijn en te zien zijn in het Seat museum in Martorell. Het was in ieder geval voor de Koning een aangename verrassing om zijn eerste auto terig te zien en hij was licht geëmotioneerd, zei hij later – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken