skip to Main Content
HEMA heeft vierde winkel in Madrid geopend en wil tot 2018 nog eens 15 winkels openen in Spanje

HEMA heeft vierde winkel in Madrid geopend en wil tot 2018 nog eens 15 winkels openen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De HEMA heeft afgelopen 14 december haar vierde winkel in Madrid geopend. De inmiddels vijfde winkel in Spanje ligt in de Calle del Carmen nummer 20 en komt bij de drie overige winkels in de Spaanse hoofdstad en bij de winkel in Barcelona. Bij de opening van de nieuwste HEMA in Madrid werd al medegedeeld dat de Nederlands/Britse keten nog voor 2018 tenminste 15 nieuwe winkels wil openen in Spanje waarmee het totaal in dat jaar op 20 moet komen. Daarnaast wordt er gesproken over een distributiecentrum in het noorden van Spanje waardoor de rookworsten en tompoezen wellicht een stapje dichterbij komen.

Madrid heeft er een nieuwe HEMA bij, de vierde van de stad. Deze winkel is gelegen aan de Calle del Carmen nummer 20 en komt bij de winkels die reeds gelegen waren in Calle Fuercarral 140, Calle de Orense 15 en Calle del Conde de Penalver 12. Daarnaast heeft de HEMA sinds iets minder dan een jaar haar eerste winkel in Barcelona geopend in de Calle de Portaferrissa 16, een zijstraat van de Ramblas.

Volgens de HEMA zelf worden de winkels door de Spanjaarden erg goed ontvangen en vindt men de producten erg leuk om te kopen. Uiteraard gaan de in Spanje wonende Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen erg graag naar de HEMA maar dat is voor de winkelketen niet de belangrijkste doelgroep. Voor de internationale HEMA vestigingen is Spanje op dit moment een prioriteit en men is van plan om nog veel winkels bij te gaan bouwen.

Nog voor het einde van 2018 wil de HEMA er 15 winkels bij gaan bouwen waardoor het aantal winkels, inclusief de huidige 5 winkels, op 20 winkels zal komen te staan. De nieuwe winkels moeten op centrale punten komen te liggen in de belangrijkste winkelstraten in diverse steden maar ook in winkelcentra in onder andere Madrid en Barcelona.

Daarnaast moet er in principe een nieuw distributiecentrum gebouwd gaan worden in het noorden van Spanje waarmee men dan winkels in Frankrijk en Spanje kan gaan bevoorraden. Dat zou eventueel een logistiek probleem voor koelingsproducten en verse producten kunnen oplossen waardoor er een toekomst is voor rookworsten, taarten en tompoezen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Ik kom sinds een aantal jaren in Madrid, en neem altijd rookworsten mee uit Nederland. Mijn vrienden zijn altijd blij met deze voor hen lekkernij. Ik heb overal gezocht en zelfs bij El Corte Ingles niet te koop.
  Jammer dat jullie als Hema dit “”vlaggeschip”” uit jullie assortiment nog niet verkopen, ik ben er zeker van dat het jullie omzet zeer positief zal beinvloeden. Ik heb zelf jarenlang een supermarkt gehad in Nederland !!

 2. Ik woon in Alicante. Mis de hema heel erg. Ben 1 jaar geleden hier naar toe verhuisd. In Nederland kwam ik dagelijks bij de HEMA. Ik denk dat er hier helaas GEEN HEMA komt. Zal wel alleen in het noorden van spanje zijn.

  1. Nee hoor, ook in Madrid vier stuks en dat is het midden van spanje. Hema wil uitbreiden en denkt aan grote steden. Wellicht niet alicante maar wel valencia, wie weet. En wellicht via internet kopen en thuis laten bezorgen, ook mooi toch

  1. Voorlopig zal dat niet gaan gebeuren. Men is wel bezig met een tweede winkel in Barcelona maar een geschikte lokatie moet nog gevonden worden. Daaranast is een Hema in Spanje dichtbij helemaal niet zo leuk … je wordt als eerste langs de koekjes, zoetigheden, chips etc geleid om dan pas de rest vand e winkel te bekijken haha 😉

 3. Geweldig.We waren voor een weekje terug in Madrid. Rookworst kende ze nog niet maar het Brabants roggebrood wel en de kerstkransjes. Geweldig. Hopelijk komt er eentje in Alicante (stad) Wij, en zeer zeker heel veel mensen zullen komen, al zeker voor de beroemde Rookworst. Breng dan a.u.b. de taart en tompoezen mee. We hebben hoop.
  Veel succes Hema en misschien tot in Alicante.

  Mevr. M.Verheijen-Wijnans

 4. Dank voor dit informatieve artikel !
  Ik hoop werkelijk, dat men in Palma de Mallorca ook een vestiging zal openen.
  Succes verzekerd !

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken