82-jarige vrouw in Barcelona overleden na aanrijding elektrische stepper

Vrouw in Barcelona overleden na aanrijding elektrische step
Beeld: Adobe Stock

BARCELONA – Het is niet de eerste keer en het zal helaas ook niet de laatste keer zijn dat er een dodelijk slachtoffer valt waarbij een elektrische step betrokken is. In dit geval gaat het om een 82-jarige vrouw die in de El Raval wijk in Barcelona door een gebruiker van een elektrische step omver werd gereden waarbij de vrouw de val niet overleefde. In grote steden zijn steeds meer ongevallen te betreuren waarbij er gewonden en doden vallen.

Afgelopen 25 november gebeurde het ongeval in de wijk el Raval waarbij een elektrische stepper tegen een vrouw aanreed. Deze 82-jarige inwoonster van de wijk kwam te val en raakte bewusteloos waarna ze naar het ziekenhuis werd gebracht. Eenmaal in het ziekenhuis raakte ze in een coma, werd ze geopereerd maar overleed ze drie dagen later. 

Deze hoogbejaarde vrouw is helaas niet het eerste dodelijke slachtoffer want dit gebeurde in de provincie Barcelona al eerder in augustus 2018 in Esplugues de Llobregat waar toen een elektrische stepper een 90-jarige man omver reed en deze later overleed.

In Barcelona heeft de politie gedurende de eerste negen maanden alweer 6.000 bekeuringen uitgeschreven aan gebruikers van elektrische steps. Dat aantal is vele malen hoger dan de 1.800 bekeuringen die in 2018 werden gegeven in Barcelona.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Er staat helaas nooit het type bij. Er zijn gewoon elektrische steps die makkelijk 100km/uur rijden en dat is gevaarlijk. Als men in het vervolg net als bij een auto-ongeluk de snelheid en evt. het type kunnen noteren, dan ontstaat er wat minder misconceptie. Zelf heb ik zowel de 25km/uur als de 70km/uur variant mogen testen en de laatste van de twee is gewoon echt levensgevaarlijk. De eerste is echter een prettige manier van vervoer en in combinatie met goed afgestelde remmen veilig te berijden.

De e-steps en e-bikes gaan ontiegelijk snel en degenen die er op rijden zijn totaal niet bewust van de wijze waarop ze zich ,voortbewegen tussen het overige verkeer en vooral hoe idioot ze zich bewegen met hoge snelheid tussen voetgangers. Feitelijk zijn het electrisch voortbewegende wapens op wielen op het trottoir. Schijnt alles maar ‘normaal’ gevonden te moeten. En gebeurt er een verschrikkelijk ongeluk met een dergelijk ‘wapen’, dan staat de e-stepper of e-biker (idem met skateboarder) er wat schouderophalend en quasi ongeïnteresseerd bij of knallen gewoon door.

Die steps zijn niet zo erg ware het niet dat sommige belachelijk snel gaan alsof ze er wat aan hebben gedaan en juist die veels te snelle steps zijn gevaarlijk.

Wat ik hier juist zie: twee jongens samen op zo’n elektriscje step aan volle snelheid in het MIDDEN van een drukke straat…

.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.