82-jarige vrouw in Barcelona overleden na aanrijding elektrische stepper

Vrouw in Barcelona overleden na aanrijding elektrische step
Beeld: Adobe Stock

BARCELONA – Het is niet de eerste keer en het zal helaas ook niet de laatste keer zijn dat er een dodelijk slachtoffer valt waarbij een elektrische step betrokken is. In dit geval gaat het om een 82-jarige vrouw die in de El Raval wijk in Barcelona door een gebruiker van een elektrische step omver werd gereden waarbij de vrouw de val niet overleefde. In grote steden zijn steeds meer ongevallen te betreuren waarbij er gewonden en doden vallen.

Afgelopen 25 november gebeurde het ongeval in de wijk el Raval waarbij een elektrische stepper tegen een vrouw aanreed. Deze 82-jarige inwoonster van de wijk kwam te val en raakte bewusteloos waarna ze naar het ziekenhuis werd gebracht. Eenmaal in het ziekenhuis raakte ze in een coma, werd ze geopereerd maar overleed ze drie dagen later. 

Deze hoogbejaarde vrouw is helaas niet het eerste dodelijke slachtoffer want dit gebeurde in de provincie Barcelona al eerder in augustus 2018 in Esplugues de Llobregat waar toen een elektrische stepper een 90-jarige man omver reed en deze later overleed.

In Barcelona heeft de politie gedurende de eerste negen maanden alweer 6.000 bekeuringen uitgeschreven aan gebruikers van elektrische steps. Dat aantal is vele malen hoger dan de 1.800 bekeuringen die in 2018 werden gegeven in Barcelona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Antwoord

Er staat helaas nooit het type bij. Er zijn gewoon elektrische steps die makkelijk 100km/uur rijden en dat is gevaarlijk. Als men in het vervolg net als bij een auto-ongeluk de snelheid en evt. het type kunnen noteren, dan ontstaat er wat minder misconceptie. Zelf heb ik zowel de 25km/uur als de 70km/uur variant mogen testen en de laatste van de twee is gewoon echt levensgevaarlijk. De eerste is echter een prettige manier van vervoer en in combinatie met goed afgestelde remmen veilig te berijden.

Jargon

De e-steps en e-bikes gaan ontiegelijk snel en degenen die er op rijden zijn totaal niet bewust van de wijze waarop ze zich ,voortbewegen tussen het overige verkeer en vooral hoe idioot ze zich bewegen met hoge snelheid tussen voetgangers. Feitelijk zijn het electrisch voortbewegende wapens op wielen op het trottoir. Schijnt alles maar ‘normaal’ gevonden te moeten. En gebeurt er een verschrikkelijk ongeluk met een dergelijk ‘wapen’, dan staat de e-stepper of e-biker (idem met skateboarder) er wat schouderophalend en quasi ongeïnteresseerd bij of knallen gewoon door.

Koos

Die steps zijn niet zo erg ware het niet dat sommige belachelijk snel gaan alsof ze er wat aan hebben gedaan en juist die veels te snelle steps zijn gevaarlijk.

Annmari

Wat ik hier juist zie: twee jongens samen op zo’n elektriscje step aan volle snelheid in het MIDDEN van een drukke straat…

.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.