Andalusië en Valencia regio waarschuwen voor zwaardere corona-maatregelen

Andalusië en Valencia regio waarschuwen voor zwaardere corona-maatregelen
Beeld: 123rf

Andalusië en Valencia regio waarschuwen voor zwaardere corona-maatregelen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA/MÁLAGA – In de autonome regio’s Andalusië en Valencia regio wordt door de regionale overheden al voorzichtig gesproken over veranderingen en zwaardere corona-maatregelen rond de feestdagen. Net zoals in andere regio’s in Spanje zijn het aantal besmettingsgevallen ook in deze twee regio’s weer aan het stijgen en men wil een derde fatale golf in januari voorkomen. 

Ondanks de eerder bekendgemaakte corona-maatregelen voor de feestdagen, wordt er in sommige autonome regio’s gesproken over een aanscherping en/of bijstelling van de genomen maatregelen. In dit geval hebben we het over twee regio’s waar ook veel Nederlanders en Belgen wonen, Andalusië en de Valencia regio.

Valencia

In de Valencia regio bestaande uit de provincies Alicante, Valencia en Castellón, geeft de regionale premier Ximo Puig aan dat er op donderdag vergaderd wordt over de corona-situatie en de eventueel te nemen nieuwe maatregelen voor de feestdagen. Zo wil de regio absoluut dat de regionale grenzen met andere autonome regio’s goed op slot gaan om ‘vakantiegangers’ die naar hun tweede woning willen gaan te voorkomen.

LEESTIP: Verlenging regionale lockdown en corona-maatregelen feestdagen Valencia regio

De autonome regio Valencia heeft tot 15 januari een regionale lockdown wat betekent dat niemand de regio in of uit mag reizen (op enkele uitzonderingen na). Er zijn echter enkele data die ‘open’ zijn zodat er tijdens de feestdagen familiebezoeken kunnen plaatsvinden. Dat zijn de dagen van 23 tot en met 26 december en van 31 december tot en met 1 januari.

Wat de eventuele wijzigingen kunnen zijn is nog niet bekend maar de kans is groot dat dit te maken zal hebben met de groepsgrootte tijdens de feestdagen, de avondklok etc. 

In alle gevallen herhaalt de regionale overheid dat om een derde corona-golf te voorkomen iedereen de eigen verantwoordelijkheid en het gezond verstand moet gebruiken.

Andalusië

Ook in de autonome regio Andalusië spreekt men nu al over mogelijke veranderingen in de eerder genomen corona-maatregelen als de cijfers niet beter worden. Wat deze eventuele nieuwe maatregelen kunnen worden is nog niet bekend gemaakt maar dat zal in dezelfde lijn zitten als in de Valencia regio zoals de groepsgrootte, avondklok etc. 

LEESTIP: De corona-kerst en algemene maatregelen in Andalusië

In Andalusië gaat men rond het weekend weer kijken naar de corona-situatie waarna beslissingen worden genomen. Overigens geldt dit niet alleen voor Andalusië en de Valencia regio maar ook voor andere autonome regio’s zoals Catalonië en Madrid waar ook weer meer besmettingsgevallen bijkomen. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.