menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederland heeft reisadvies Canarische Eilanden aangepast (UPDATE)

Nederland heeft reisadvies Canarische Eilanden aangepast
Beeld: 123rf (aangepast)

Nederland heeft reisadvies Canarische Eilanden aangepast (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Het Nederlandse Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Canarische Eilanden aangepast. Vanaf woensdag 16 december 20 uur hebben de eilanden geen geel reisadvies meer maar wordt dat veranderd naar een oranje reisadvies. Vakantiegangers die zich nu op de Canarische Eilanden hoeven niet meteen terug te keren en bij terugkomst hoeven ze ook niet in thuisquarantaine, dat geldt ook voor nieuwe reizigers volgens het geupdate reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl. 

UPDATE: Het reisadvies voor de Canarische Eilanden is op 22 december weer aangepast door Nederland LEES VERDER.

Vanwege de lockdown in Nederland en omdat het coronavirus ook nog niet helemaal onder controle is in verschillende landen en gebieden waaronder ook Spanje en de Canarische Eilanden (met name het eiland Tenerife), raadt Nederland aan om niet naar het buitenland te reizen tot half maart 2021. Nederlanders worden aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven en dus niet op vakantie te gaan.

Daarom heeft Buitenlandse Zaken besloten naast een oranje reisadvies voor het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), ook het reisadvies voor de Canarische Eilanden van geel (Let op: veiligheidsrisico’s) naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) aan te passen vanaf woensdag 16 december 20 uur.

Ben je al op vakantie

Het is niet noodzakelijk dat huidige bezoekers van de Canarische Eilanden direct terugkeren. Als je terugkomt uit de Canarische Eilanden hoef je niet in thuisquarantaine te gaan. Kom je van het vasteland van Spanje of de Balearen, dan ga je wel in thuisquarantaine. Lees hier de regels voor thuisquarantaine in Nederland.

Ga je nog op vakantie

Na woensdag 16 december 20 uur hoeven nieuwe reizigers die (ondanks het negatieve reisadvies) toch naar de Canarische Eilanden reizen NIET 10 dagen in thuisquarantaine na thuiskomst. Dat geldt voor alle acht Canarische Eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, El Hierro, la Palma en La Graciosa. Lees hier de regels voor thuisquarantaine in Nederland in het geval van een oranje reisadvies (behlave dus de Canarische Eilanden).

België

Voor de Belgische reizigers geldt nog steeds een oranje reisadvies (verhoogde waakzaamheid) voor de Canarische Eilanden Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, El Hierro, La Palma, La Gomera en La Graciosa terwijl het eiland Tenerife een rood reisadvies (reizen worden ten zeerste afgeraden) heeft.

Beeld: Nederlandwereldwijd.nl