skip to Main Content

Apple opent tweede winkel aan de Puerta del Sol in hartje centrum Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Apple heeft aangekondigd een tweede winkel te openen in de Spaanse hoofdstad. Dit keer echter niet in een winkelcentrum buiten het centrum van de stad, zoals nu het geval is in het Xanadu winkelcentrum, maar pal aan de Puerta del Sol. De locatie kan niet historischer zijn dan het gebouw nummer 1 aan het middelpunt van Spanje, de Puerta del Sol en op de hoek van de bekende calle de Alcalá. Het gaat om het gebouw met de beroemde Tio Pepe reclame op het dak, eigendom van de Mexicaanse familie Díaz Estrada die op dit moment het gebouw omtovert tot hotel.

De nieuwe Apple Store zal op de benedenverdieping komen en 950 vierkante meter groot worden. Het gebouw zelf staat al vijf jaar leeg nadat de gemeente de Mexicaanse eigenaren geen toestemming gaven om een klein winkelcentrum te openen. De gemeente Madrid geeft slechts toestemming tot een combinatie van winkels en hotel, iets waar de rijke Mexicaanse familie nu mee aan de slag gaat. Waarschijnlijk zal er een driesterren hotel komen met zo’n 180 kamers of een viersterren hotel met 130 kamers. Hoe dan ook, de nieuwe Apple winkel kan niet beter gelegen zijn aan de Puerta del Sol.

Barcelona

De opening van een nieuwe Apple Store in hartje centrum Madrid volgt op de winkel die in september 2001 werd geopend in het winkelcentrum Xanadu buiten de stad. Daarnaast opende Apple ook een winkel in Barcelona in het winkelcentrum La Maquinista, ook buiten de stad, en kondigde de Amerikaanse computergigant al eerder aan een winkel te gaan openen aan de Plaza Catalunya, op de hoek met de Paseo de la Gracia, in een oud bankgebouw. Apple heeft eerder al aangekondigd nog eens 10 winkels te willen openen in Spanje, te weten in Valencia, Bilbao en diverse andere steden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend