skip to Main Content

De filmfabriek in de Ciudad de la Luz in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) De filmstudio’s van de Ciudad de la Luz in Alicante hebben gedurende 2010 elf films en drie televisieseries op bezoek gehad. De meeste van de producties waren van Spaanse bodem maar twee films, “The Impossible” en “The cold light of day”, zijn internationale producties. Alle films en series samen hebben zo’n 92 miljoen gekost waarvan tenminste 46 miljoen euro in de provincie is besteed, aldus de Generalitat.

Om deze elf films en twee series te realiseren werden er in de provincie 1.211 contracten getekend en hadden 1.290 mensen werk, met name technici. Daarnaast werden er zo’n 5.332 figuranten ingezet voor de diverse producties.

Een van de internationale films die werd opgenomen in de filmstudio in Alicante was “The Impossible”, een film gebaseerd op de Tsunami van 2004 met in de hoofdrollen Ewan McGregor en Naomi Watts en geregisseerd door Juan Antonio Bayona en een investering van 42 miljoen euro. Een andere internationale productie is de film “The cold light of day” met in de hoofdrol Bruce Willis, Sigourney Weaver en Henry Cavill. Deze film kostte de productiemaatschappij zo’n 25 miljoen euro.

De bekendste Spaanse productie is de film van Alex de la Iglesia “Balade triste de trompeta” die geheel werd opgenomen in de Ciudad de la Luz filmstudio’s. Andere Spaanse producties waren No “Habrá paz para los malvados”, “Sin retorno”, “Cinco metros cuadrados” en “El sueño de Iván”.

De Ciudad e la Luz filmstudio’s, ook wel de Ciudad del Cine genoemd, bevinden zich in Aguamarga waar 320.000 vierkante meter ervoor zorgt dat deze platas een van Europa’s modernste filmstudio’s is geworden. Sinds het jaar 2000 zijn de filmstudios van Alicante niet alleen uitgegroeid tot een referentie in de nationale en internationale filmindustrie maar heeft de provincie Alicante er tevens een nieuwe toeristische trekpleister bijgekregen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend