skip to Main Content
Wat te doen bij autoschade in Spanje?

Wat te doen bij autoschade in Spanje?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

verzekering-2Autoschade, wat nu? Een ongelukje onderweg is altijd vervelend en komt nooit uit. Langs de weg schadepapieren invullen, in Nederland weet u er wel raad mee, maar hoe werkt het in Spanje?

Wij geven u handige tips!

1) Vul van te voren alvast de basisgegevens op het schadeformulier in en leg deze in uw dashboard kastje. Zo hoeft u alleen nog maar de details van de schade en de tegenpartij in te vullen, wat u tijd en stress scheelt. Het lijkt overbodig, maar u zult blij zijn als u het formulier echt een keer nodig hebt.

2) Bij twijfel over schuld of om te voorkomen dat de schuld in uw schoenen wordt geschoven door een taalbarrière of onwetendheid, bel de politie of vraag een medestander om hulp. Ondertekent u eenmaal het schadeformulier, dan is het definitief.

3) Kunt u niet meer met uw auto rijden? Bel de sleepdienst (Grua), uw auto wordt gratis op gehaald, dit zit in uw verzekering zonder aantasting van uw no- claim.

4) Speel zelf niet voor rechter of verzekeraar, geeft de tegenpartij het nummer van de verzekeringsmaatschappij en zorg ook dat u de verzekeringsgegevens van de tegenpartij noteert.

5) Meld de schade gelijk bij Hypotienda of direct bij de verzekeringsmaatschappij voor verdere opvolging en afhandeling van de schade.

Heeft u vragen over een autoverzekering in Spanje? Mail info@hypotienda.com

Maak gebruik van de gratis overstapservice van Hypotienda!

Website: www.spanjeverzekering.com
Website: www.hypotienda.com
E-mail:  saskia@hypotienda.com

 

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken