skip to Main Content
Ambtenaar Alicante werkt al vijftien jaar (niet) tussen vakanties en ziekteverlof

Ambtenaar Alicante werkt al vijftien jaar (niet) tussen vakanties en ziekteverlof

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Iedereen bij de Diputación de Alicante kent hem inmiddels, de ambtenaar die gedurende vijftien jaar zijn salaris ontving maar nooit werkte omdat hij of met vakantie was of met ziekteverlof thuis zat. De ambtenaar in kwestie werkt als verpleegassistent bij het psychiatrisch centrum Doctor Esquerdo en staat bekend als een “bajista” en pathologische afwezige.

Het vreemde is dat de goede man gedurende vijftien jaar er zonder enige verdenking mee weg is gekomen en niet alleen zijn baas en collega’s heeft bedonderd door non-stop vakantie op te nemen maar ook de sociale zekerheid in Alicante die blijkbaar niet in de gaten hadden dat de ambtenaar veel in de ziektewet zat. Vanwege de combinatie van ziekteverlof en vakanties heeft de verpleegassistent gedurende 15 jaar amper gewerkt.

De zaak kwam aan het licht nadat er bij een personeelsbijeenkomst van de Diputación de Alicante de gegevens van alle werknemers gecontroleerd werden waarop men op deze ambtenaar stuitte en zijn vreemde gedrag. Na navraag bij de sociale zekerheid bleek dat de man elke keer netjes een certificaat van de dokter wist te overhandigen en hij altijd binnen de 18 maanden ziekteverlof bleef om daarna weer aan het werk te gaan en vakantiedagen op te nemen waarna het spel weer van voren af aan begon, en dat gedurende 15 jaar.

De nieuwe verantwoordelijke van personeelszaken bij de Diputaciòn de Alicante vindt het ronduit schandalig dat de autonome deelstaat gedurende al deze jaren het salaris van deze “sinvergüenza” heeft betaald. Een salaris waar deze ambtenaar duidelijk geen recht op heeft met zijn frauderende gedrag. De zaak wordt onderzocht en men zoekt contact met de doctor die gedurende al deze jaren de certificaten heeft ondertekend. Tijdens dit onderzoek is het niet bekend of de ambtenaar op vakantie is of met ziekteverlof opnieuw thuis zit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. gelet op het feit dat er een wakkere was die dus 15 jaren lang tussen de slapende ambtenaren zijn slag heeft proberen te slagen , is dan na 15 jaar mislukt ,ik hoop dat die profiteur proper alles moet terug betalen ! Maar ik ken ook een die al veel langer de pensioenkas leeg plunderde ,daarvan moet ik de naam niet eens vernoemen , iedereen weet dat , niemand deed wat tot op heden , doch men weet daar van , en men kiest er gewoon terug voor , het lijkt me net of men daar graag in zijn eigen voet schiet , enfin , als die kleine garnaal dat illegale ontvangen geld moet terug betalen ,wat ik niet meer dan juist zou vinden, en de wet zou dan gelijk moeten zijn voor iedereen , dan ziet het er goed uit voor de pensioenkas in Spanje , zeker als die illegale diefstal uit die pensioenkas terug kan worden gevorderd !! ik ben echt curieus hoelang dat dit nog gaat duren , want dat duurt al veel langer dan 15 jaar !!!!maar ik denk hoelang is één chinees , ja ja , hoelang is één chinees !!

    1. Zo te zien hebben er meer ambtenaren al die jaren geslapen als er niemand aan de bel heeft getrokken in de tussentijd. Zoiets merk je toch als je wakker bent!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken