skip to Main Content
Geen oefenduel Spanje-Nederland want Spanje kiest liever voor Argentinië

Geen oefenduel Spanje-Nederland want Spanje kiest liever voor Argentinië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – De Nederlandse KNVB is een beetje kwaad op de Spaanse voetbalbond omdat deze laatste ervoor gekozen heeft met het nationale Spaanse elftal 27 maart niet tegen het Nederlandse elftal te spelen in een oefenduel maar kiest voor Argentinië en Lionel Messi. In principe zou Nederland Spanje ontmoeten op het veld in het Wanda Metropolitano stadion van Atletico Madrid maar dat gaat dus niet door.

In principe zal de wedstrijd tegen het Nederlands elftal nog wel doorgaan maar in ieder geval niet op 27 maart aanstaande. Er was al een akkoord voor een oefenduel tussen het Spaanse en Nederlandse elftal maar daar ziet Spanje nu dus vanaf. De Spaanse voetballers kiezen liever voor het nationale elftal van Argentinië waar uiteraard ook Lionel Messi in mee speelt. Vier dagen voor dat duel staat Spanje ook al in Duitsland in Düsseldorf tegenover de Duitse Mannschaft op het veld.

Het gaat om oefenduels voordat Spanje mee zal doen aan het WK 2018 in Rusland, een toernooi waar Nederland niet aan mee zal doen dit keer. Duitsland en Argentinië doen wel mee en dus is dat voor Spanje waarschijnlijk interessanter dan een wedstrijd tegen het Nederlandse elftal.

Volgens de KNVB ging men er in Nederland gewoon vanuit dat de wedstrijd tussen Nederland en Spanje op 27 maart gespeeld zou worden maar de Spaanse voetbalbond maakte op maandag bekend dat dit niet het geval zal zijn. Officieel is de KNVB nog in gesprek met de Spaanse voetbalbond en de kans is groot dat het oefenduel op een latere datum gespeeld zal worden maar voor 27 maart zal Nederland een andere tegenstander moeten zoeken.

Er werd lang vanuit gegaan dat Spanje graag wraak wilde nemen tijdens een oefenduel voor de 5-1 nederlaag tijdens het WK in Brazilië maar Spanje kiest liever voor Argentinië waar ze overigens tijdens de laatste wedstrijd ook al van verloren met 4-1. Het zal de dertiende keer zijn dat beide Spaanssprekende landen tegenover elkaar staan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken