skip to Main Content
Vijf door partnergeweld omgekomen vrouwen in twee weken tijd in Spanje
123rf

Vijf door partnergeweld omgekomen vrouwen in twee weken tijd in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Terwijl de extreemrechtse partij VOX zegt dat er geen sprake is van partnergeweld en men de financiële hulp wil terugdraaien in Andalusië gaan er in heel Spanje duizenden vrouwen en mannen de straten op om opnieuw te demonstreren over het nog steeds grote probleem van partnergeweld, in Spanje ook wel “violencia de género” genoemd.

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en gedurende de eerste 15 dagen zijn er alweer vijf vrouwen door hun partner of voormalige partner om het leven gebracht. Officieel wordt echter gesproken van twee gedode vrouwen maar dat komt omdat de overige drie gedode vrouwen nog niet als partnergeweld geregistreerd staan omdat de onderzoeken nog bezig zijn. Of het nu twee of vijf vrouwen zijn, het is een slecht begin van het nieuwe jaar.

2018

Het afgelopen jaar werd afgesloten met 47 vrouwen die door partnergeweld om het leven zijn gekomen terwijl dat cijfer oploopt naar 977 vrouwen de afgelopen 15 jaar sinds 2003. Als gevolg van de omgebrachte vrouwen werden 39 kinderen vorig jaar wees terwijl er ook 3 kinderen om het leven werden gebracht door hun vader.

Slachtoffers

Dit jaar was het eerste dode slachtoffer de 26-jarige Rebeca die op 3 januari door haar 29-jarige partner om het leven werd gebracht in Laredo (Cantabrië). Het tweede dodelijke slachtoffer kwam een week later op 12 januari toen een 50-jarige Duitse man zijn 47-jarige ex-vriendin om het leven bracht in Fuengirola (Málaga).

Het derde slachtoffer van partnergeweld staat officieel nog niet zo in de boeken maar is de 29-jarige Romina waar nog naar gezocht wordt. Zij werd twee weken geleden op Lanzarote waarschijnlijk door haar partner om het leven gebracht maar het lichaam van de jonge vrouw is nog niet gevonden. De man, die in de cel zit, zegt dat hij zijn vriendin dood aantrof in de woning en daarna het lichaam heeft verstopt.

Twee andere vrouwen, een van 95 jaar oud die door haar hoogbejaarde man werd vermoord en een Duits echtpaar dat op Mallorca dood werd aangetroffen zijn nog niet bij deze statistieken opgeteld maar de kans is groot dat het ook hier om partnergeweld gaat.

In het laatste geval gaat de politie ervan uit dat de 59-jarige vrouw, die in bed werd gevonden, om het leven werd gebracht door haar 55-jarige echtgenoot die zelfmoord heeft gepleegd door zichzelf op te hangen in de gang.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Echt onvoorstelbaar. Niemand heeft het recht om het leven van een ander te beëindigen. Zulke asociale misdadigers zouden zonder proces eerst gemarteld en daarna publiekelijk opgehangen worden. Dan bedenken ze zich wel voordat ze tot zulk een afschuwelijke daad komen. Toch zijn er steeds weer vrouwen die achter dergelijke figuren aan lopen. Zij vallen z.g. voor “foute mannen”.

  1. T heeft niks te maken met vallen op foute mannen, tenminste in de meeste gevallen niet. Die mannenz zijn meester-manupileerders. Als jij hem tegen zou komen zou je zeggen wat een toffe vent. T zijn narcisten-psychopaten. Buiten huis prins charming. Binnenshuis erger dan t kwaad. Daar kan je niet zomaar van weg. En verwacht nou niet dat de politie je helpt-althans in nl niet. Als je als vrouw geen bewijs hebt sta je machteloos en mr loopt fluitend rond.

 2. Waar zijn we in gods naam mee bezig !!!! veel comentaar wil ik hier niet over geven aangezien betreffende dierlijke individuen het niet waard zijn om hier over uit te breiden en hun in een publiciteits decor willen plaatsen. Ik veronderstel dat deze ( animales) spijtig genoeg ook kinderen hebben en moeten de overheden het mogelijk maken scanningen uit te voeren en alle mannelijke boorlingen te sterilizeren tot en met dezen kunnen bewijzen dat ze het waard zijn om vader en echtgenote met al hun verantwoordelijkheden kunnen voorleggen.
  laat ons aub kinderen met bewezen psychologische zware afwijkingen niet meer de kans geven onze wereld te verzieken en betreffende zogezegde (MANNEN !!! ) na hierboven aangehaalde brutaliteiten onmiddellijk een (adios) geven op de electrische stoel of een eind spuit.
  IK MOET NOG STEEDS KOTSEN ALS IK DIT ALLEMAAL LEES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Zelf ben ik tegen alle vormen van geweld..! Een primitieve wereld dat is het ! Een puinhoop overal om maar even duidelijk te maken.! Er zijn zoveel krankzinnige zieke creaturen die vol zitten met allerlei waanbeelden vol met agressie..! Echt slecht.! Triest voor de nabestaanden. ! Waar ligt de schuld-vraag ?! De oorzaak van ongecontroleerde agressie. ! Armoede , vreemdgaan , geen verantwoordelijkheid voor het gezin , schulden , corrupte regering die stelselmatig de bevolking arm houdt.! Te veel om op te schrijven.! Een mix van factoren die de druppel is in een overvolle emmer ! Om zo elkaar telijf te gaan.! Waar blijft het kantelpunt richting een geweldloze samenleving. Of blijft het een never ending story..! Ik ben er eigenlijk helemaal klaar mee ! Een machteloos gevoel en moe van al die geweldadige berichten.! 1 planeet die barst van de ellende overal..! Bekakte rotzooi .! Alleen dat rottige geld / macht telt en de rest kan verrekken. !

  Deze gebarste lava-bal waar wij op leven is de hel daar lijkt het op zo langzamerhand.!

 4. Zou graag willen weten waar en wanneer de demonstraties zijn. Als dat mogelijk is . Grtjes ps ik begrijp die reactie ook niet zeker omdat ik en mijn zoon ervan ontsnapt zijn.

 5. Verbaas me over het uitblijven van reacties. Lees zo vaal ongenuanceerde verhalen over wat wel en wat niet klopt/hoort!
  Beste mannen: DIT KLOPT NIET. Ga er voor staan en reageer! Trek je bek open.
  NU!!!

  1. Ik begrijp deze reactie niet. Is dat sarcastisch bedoelt of serieus? Vrouwen worden om het leven gebracht door mannen. Uiteraard gebeurt dit ook andersom maar heel weinig.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken