Search
menu
Search

Groen licht voor groot ‘Eurovegas’ project in het droge Extremadura

Groen licht voor groot ‘Eurovegas’ project in het droge Extremadura
Beeld: Elysium City / web

Groen licht voor groot ‘Eurovegas’ project in het droge Extremadura

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BADAJOZ – Het is niet de eerste keer en het zal misschien ook wel niet de laatste keer zijn dat er een wild plan gelanceerd wordt om een soort van Europese Las Vegas te bouwen in Spanje. Dit keer gaat het om het acht miljard kostende plan van een Spaans bedrijf die in het ‘siberië’ van Extremadura een megagaming en vrijetijdscomplex wil bouwen. De regionale overheid heeft inmiddels groen licht gegeven voor het plan.

Terwijl Las Vegas meer dan 80 jaar geleden in de droge woestijn van Nevada in de Verenigde Staten werd gebouwd, is men hetzelfde van plan in het droge Extremadura bij het dorp Castilblanco in de provincie Badajoz. Het complex moet de naam Elysium City krijgen en zal meer dan 8 miljard euro gaan kosten.

Nadat eerdere plannen voor een Europese Las Vegas in Aragón, Madrid, Barcelona en ook in Extremadura op de klippen liepen, is er nu weer een nieuw Spaans initiatief om een ‘Eurovegas’ te bouwen. In eerste instantie zou het Canadese Triple Five een nieuw ‘Eurovegas’ gaan bouwen in Extremadura, maar die plannen gingen niet door.

Achter dit nieuwe project zit het kleine bedrijf Castilblanco Elysium Corporation van de zakenman Francisco Nuchera uit Sevilla die 20 jaar geleden in de buurt van het stuwmeer García de Sola kwam wonen. Volgens de zakenman zijn er acht partijen geïnteresseerd om te investeren in Elysium City maar namen zijn niet genoemd. 

Op een terrein van 1200 hectare moet een enorm geheel van complexen komen waaronder verschillende hotels, meerdere gaming ruimtes (geen casino’s), een golfterrein, zwembaden, sportcentra, een stadion met een capaciteit van 40.000 bezoekers en een water- en avonturenpark.

Uiteraard is er ook plaats voor winkels met een eigen winkelcentrum, bars en restaurants en moeten er 2000 woningen gebouwd worden. Elysium City is verbonden met een eigen heliport, verschillende wegen en een toekomstige AVE hogesnelheidstrein station op de route Madrid-Lissabon.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?