Search
menu
Search

Zes campings aan de Costa Dorada behoren tot de ‘beste van Europa’

Zes campings aan de Costa Dorada behoren tot de ‘beste van Europa’
Beeld: @CampingsTarragona / facebook

Zes campings aan de Costa Dorada behoren tot de ‘beste van Europa’

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Zes campings aan de Spaanse Costa Dorada zijn door ANWB en haar Duitse tegenhanger ADAC uitgeroepen tot ‘Beste van Europa’. De zes door ANWB en ADAC erkende campings aan de Costa Dorada zijn te vinden in Tamarit, Salou, Mont-roig, Roda de Berà en L’Hospitalet de l’Infant.

Recent werd bekend dat de ANWB Camping & Resort Sangulí in Salou heeft gekozen tot fijnste familiecamping aan zee in 2023. In totaal zijn echter vier campings in de prijzen gevallen bij de ANWB, te weten Camping & resort Sangulí in Salou, Playa Montroig Camping resort in Mont-roig del Camp, Tamarit Beach resort in Tamarit en Camping Stel in Roda de Barà.

De Duitse tegenhanger ADAC van de Nederlandse ANWB kiest elk jaar ook de beste campings en voor 2023 zijn er vijf campings die erkend worden als ‘Superplatz 2023’, te weten Camping La Torre del Sol in Montroig del Camp, Playa Montroig Camping Resort in Montroig del Camp, Camping Tamarit Beach Resort in Tamarit, Camping & Resort Sangulí in Salou en naturisten-camping El Templo del Sol in L’Hospitalet de l’Infant.

De zes campings kregen het predicaat ‘TOP 2021’ van de ANWB en ‘Superplatz 2023’ van de ADAC dankzij hun duurzame initiatieven, milieubewustzijn, recreatie- en winkelaanbod, horeca, sanitair, voorzieningen, innovatie, marketing en ligging. Een Top Camping staat gelijk aan vijf sterren. Jaarlijks worden er meer dan 2000 campings geïnspecteerd door gespecialiseerde inspecteurs in de kampeersector.

Costa Dorada telt 54 campings met ruim 64.800 staanplaatsen en 21.604 accommodaties en zijn een prima vakantieadres om de prachtige gouden zandstranden te ontdekken. Campings in Costa Dorada generen ieder jaar een omzet van 100 miljoen euro en leveren 4000 directe en 10.000 indirecte banen op. Een overzicht van alle campings in Costa Dorada vindt je op campingstarragona.com/nl.

Met meer dan 300 dagen zondagen per jaar, een prachtig achterland, cultureel erfgoed en een smakelijke keuken met dito wijnaanbod is de Costa Dorada een vakantieparadijs voor het hele gezin.

Kosten voor een staanplaats zijn per dag vanaf 14 euro en tussen 45 en 300 euro voor een bungalow. Veel campings in de Costa Dorada liggen aan zee en hebben pretparken, zwembaden, spa’s, padel-  en tennisbanen, voetbalvelden, animatie en yoga-activiteiten.

De Vereniging van Campings in Costa Daurada en Terre de L’Ebre maakt deel uit van de Federatie van Hotels en Toerisme in Tarragona (FEHT), die tot doel heeft het brede en gevarieerde aanbod van accommodaties in de provincie Tarragona te promoten. Voor toeristische informatie over Costa Dorada ga naar costadauradalife.com.

sanguli
Camping & Resort Sangulí in Salou gekozen tot fijnste familiecamping aan zee
De Spaanse Camping & Resort Sangulí in de badplaats Salou aan de Costa Dorada is dit jaar door de ANWB-leden gekozen tot fijnste familiecamping aan zee …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?