skip to Main Content

Meer huizen rondom het vliegveld van Alicante geluidsdicht gemaakt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) De Spaanse vliegdienst AENA heeft aangekondigd meer huizen die dichtbij het vliegveld van Alicante El Altet gelegen zijn, geluidsdicht te gaan maken. In totaal zullen er zo’n 2.000 woningen voorzien worden van materialen om het geluid van de opstijgende en dalende vliegtuigen op het vliegveld van de Costa Blanca te reduceren.

In totaal zijn er zo’n 3.737 woningen in Alicante en Elche die recht hebben op geluiddempende maatregelen. Bij 1.666 woningen zijn al werkzaamheden uitgevoerd terwijl er nu nog eens 2.000 andere woningen geluidsdicht gemaakt zullen worden. Volgens de wet hebben woningen waar overdag 60 dB en ’s nachts 50 dB gemeten wordt recht op maatregelen om het geluid te dempen. Deze nieuwe aantallen zijn 5 dB lager dan bij de vorige wetten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend