skip to Main Content

Nederlander in Benidorm tot drie jaar bestraft voor bezit drugs

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – (Redactie) De 41 jarige Nederlander Edwin D. is in Alicante tot een celstraf van drie jaar veroordeeld vanwege het in bezit hebben van heroïne ter waarde van 1.500 euro, autodiefstal en vervalsing van documenten. De Nederlander werd in 2009 gearresteerd in Benidorm toen bij hem en twee andere landgenoten drugs in een auto en op de hotelkamer werden gevonden.

Op 28 oktober 2009 hield de politie van Benidorm op de Avenida del Mediterráneo een BMW 740 D aan met daarin drie Nederlanders, de 41 jarige Edwin D., de 47 jarige Mehmet K. en de 37 jarige Pieter Cornelis S. In de auto werd rond de 13 gram heroïne aangetroffen waarop men naar de hotelkamer van de Nederlanders in Hotel Gran Bali ging waar nog eens 9 gram heroïne werd gevonden in de kluis van de kamer.

De auto bleek in Duitsland gestolen te zijn en alle papieren van de auto bleken vals te zijn. Buiten de drie jaar cel en 1.500 euro geldboete voor Edwin D., heeft ook Mehmet K. zes maanden celstraf gekregen voor de diefstal van de Duitse BMW. De derde Nederlander, Pieter Cornelis S. is vrijgesproken door de rechter aangezien bewezen werd dat hij niets van de diefstal van de auto en de drugs af wist.

Edwin D. heeft tijdens zijn proces toegegeven dat hij de eigenaar was van de gevonden drugs en dat het zijn bedoeling was om een deel hiervan te verkopen. Een ander deel was voor hem zelf bedoeld aangezien de Nederlander ook verslaafd schijnt te zijn.

Bron: ADN.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend