skip to Main Content

Spaanse verkeersdienst wil in steden en dorpen de snelheid naar 30 km verlagen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De Spaanse verkeersdienst (DGT) is met proeven gestart om de snelheid binnen steden en dorpen naar 30 km per uur terug te brengen. Volgens de DGT zal dit alleen gaan gelden op eenrichtingswegen binnen de centra van de steden en dorpen. De reden van deze proeven is het verminderen van verkeerslachtoffers onder voetgangers. Om de snelheid van 50 naar 30 km per uur terug te brengen hoopt de DGT zo veel levens te redden aangezien de overlevingskans bij een impact van 30 km per uur voor 95% overleefd kan worden.

Volgens de DGT kan bijna geen enkele voetganger een aanrijding bij 70 km per uur overleven, is de overlevingskans bij 50 km per uur 50% en bij 30 km per uur 95%. In 2009 overleden er in heel Spanje 286 voetgangers als gevolg van een aanrijding. 46% van deze doden vielen in het centrum van een stad of dorp.

Met 16 jaar achter het stuur

De DT heeft tevens aangekondigd dat zij van plan zijn om 16 jarigen onder begeleiding van een van de ouders te laten autorijden. Wel moeten de tieners dan de theorie-examen hebben gehaald en tenminste 20 uur bij een autorijschool hebben gereden. Op deze manier kunnen de ouders hun kinderen alvast voorbereiden op de autorijlessen die nog steeds vanaf 18 jaar gelden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend