skip to Main Content
Gaan de piloten van Transavia staken? (UPDATE)

Gaan de piloten van Transavia staken? (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Deze zaterdag om 13 uur loopt het ultimatum van de pilotenvakbond VNV van Transavia af en weten de passagiers of ze rekening moeten gaan houden met stakingen bij de Nederlandse charter en low cost vliegmaatschappij. Dat ultimatum werd gesteld nadat gesprekken tussen de vakbond en de luchtvaartmaatschappij tot geen cao-akkoord hebben geleid. Het is nog niet bekend, mocht de staking doorgaan, wanneer dat dan moet gaan gebeuren.

Dit keer gaat het niet om Ryanair waar de honderden piloten in meerdere landen met stakingen dreigen maar over de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia waar zo’n 500 piloten volgens de vakbond bereid zijn het werk neer te leggen. Eerder werd ook al aangekondigd dat men tijdens de krokusvakantie wilde gaan staken maar dat ging niet door omdat er nieuwe gesprekken kwamen.

De vakbond zegt dat na vijf maanden intensief overleg de afstand tussen beide partijen nog te groot is. Uiteindelijk heeft de vakbond de luchtvaartmaatschappij een ultimatum gesteld wat deze zaterdag om 13 uur afloopt. Komt er dan geen schot in het overleg en een redelijk bod van de kant van Transavia, dan is de kans groot dat er stakingen dreigen bij de Nederlandse vlieger.

De ongeveer 500 piloten van Transavia hebben al meer dan 12 maanden geen cao en men eist stabielere roosters, meer controle over de vrije tijd en uiteraard een hoger salaris. 93% van de vakbondsleden hebben de afgelopen week gestemd voor een staking of werkonderbreking als er geen cao-overeenkomst komt.

UPDATE: De vakbond van de piloten van Transavia heeft aangegeven te gaan staken omdat de Nederlandse luchtvaartmaatschappij na diverse pogingen om tot een cao-akkoord te komen uiteindelijk niet ingaat op het eind aanbod. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft nog niet aangegeven wanneer, hoe en hoe lang de piloten hun werk gaan neerleggen. LEES VERDER…

UPDATE: Piloten Transavia gaan op maandag 19 februari staken dus tientallen vluchten geannuleerd

Officiële bericht Transavia website:

Tot onze grote teleurstelling heeft de VNV (Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers) vanochtend om 5.10 uur de cao-onderhandelingen afgebroken. Het is mogelijk dat de VNV zaterdag 17 februari na 13.00 uur acties aankondigt. We vinden het heel vervelend dat onze passagiers belast worden met een discussie over de cao. Transavia is voorbereid om bij een eventuele staking de overlast voor onze passagiers zo veel mogelijk te beperken.

We zullen alles in het werk stellen om, in geval van een staking, minstens 8 uur voorafgaand aan je vlucht via onze website de actuele informatie weer te geven. We houden je zo goed mogelijk op de hoogte en adviseren je deze pagina in de gaten te houden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Op zich begrijp ik deze aktie van de piloten nog wel. Maar ja onze lol over de reis die op1maart begint is al verpest. Vecht het probleem onderling uit. Transavia ik wil graag mijn vakantie door laten gaan Betalen jullie mijn verlies ? Of bekijk weer gewoon de leuk ?

 2. Ik erken uiteraard het basisrecht van staken maar kan me toch niet van de mening ontdoen dat dit drukkingsmiddel toch soms lichtzinnig wordt toegepast…..; wat ik bv in Belgie erg vind is dat de broodheren van het bedrijf (de gebruikers met hun betaalde belastingen + vervoersbewijzen) de eerste slachtoffers zijn; ik denk dan aan stakingen bij het spoor of recentelijk de busmaatschappij De Lijn. Waarom geen andere middelen toepassen om de directie onder druk te zetten tot onderhandeling : bv geen controle van de vervoerbewijzen en het publiek gratis laten rijden…….
  Reeds opgemerkt dat stakingen meestal op vrijdag vallen?….lekker lang weekend verzekerd!

 3. Staken is sowieso een raar middel maar nu eenmaal geaccepteerd. Dus ga nu niet janken wanneer er gestaakt wordt op een moment dat het je niet uit komt. Er zijn altijd gedupeerden. Nu mensen die krokusvakantie hebben, over een paar maanden mensen die naar de zon willen.

  1. Het blijft onverteerbaar dat werknemers het conflict uitvechten met hun werkgevers over de ruggen van (in dit geval) passagiers die in vertrouwen een ticket boeken en nu geconfonteerd worden met o.a. onzekerheid extra kosten en dus weer de dupe zijn.

 4. Het zou on professioneel zijn om in de krokusvakantie te staken.
  Mensen die gespaard hebben om op vakantie te kunnen met hun kinderen worden door deze actie gepakt.
  staken moet kunnen, maar het tijdstip dat nu is gekozen maakt jullie maatschappij in de toekomst niet populair.
  ik zou er niet meer voor kiezen.

  1. Ik wijs u erop dat bij toerbeurt er altijd wel ergens gestaakt wordt. Gaat u met al deze bedrijven ook niet meer vliegen? Dan wordt het rijden naar Spanje.

   1. Staken moet kunnen, zeker, maar niet over de rug van de passagier, we hebben het hier niet over de laagst betaalden er zijn wel meer werknemers met een jaren lange nullijn, denk eens aan de gezondheidszorg en het onderwijs!
    Als een vakbond alleen kan denken in JA of STAKEN vraag ik mij af of deze organisaties in de toekomst een toegevoegde waarde hebben.

   2. Deze conflicten dienen in het geheel niet te worden uitgevochten over de rug van, helaas weer,de rug van de passagier.
    We kopen een vervoersbewijs geen probleemticket

  2. Staken moet kunnen, zeker, maar niet over de rug van de passagier, we hebben het hier niet over de laagst betaalden er zijn wel meer werknemers met een jaren lange nullijn, denk eens aan de gezondheidszorg en het onderwijs!
   Als een vakbond alleen kan denken in JA of STAKEN vraag ik mij af of deze organisaties in de toekomst een toegevoegde waarde hebben.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken