skip to Main Content
Spaanse politieagent die een onschuldige Marokkaan doodschoot is tot 16 jaar celstraf veroordeeld

Spaanse politieagent die een onschuldige Marokkaan doodschoot is tot 16 jaar celstraf veroordeeld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Guardia Civil agent die in april 2016 een Marokkaanse automobilist doodschoot op de A-3 snelweg ter hoogte van de Madrileense gemeente Fuentidueña del Tajo, is door rechter tot 16 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De rechter acht het bewezen dat de agent moedwillig een onschuldige man, puur en alleen vanwege zijn uiterlijk en zijn vanwege drugs- en emotionele problemen, de man heeft doodgeschoten.

De agent zelf heeft gezegd dat hij meende dat het om een terrorist ging. Daarom besloot hij met pistoolschoten de auto waarin de overleden Marokkaan zat tot stilstand te dwingen waarna Ángel Luis V.J. elf keer op de benen van de Marokkaan schoot en hem zes keer trof waarbij ook een kogel de man in het hoofd raakte waarna de Man van Marokkaanse komaf overleed. Overigens zat de agent op het moment van deze dodelijke schietpartij in de ziektewet.

Tijdens het proces heeft de Guardia Civil agent altijd volgehouden dat hij dacht dat de Marokkaanse man een terrorist was en dat hij een mogelijke aanslag moest zien te voorkomen. Toen de agent de automobilist wilde stoppen en deze dat niet deed schoot de agent twee keer als waarschuwing op de auto waarna deze tot stilstand kwam. Toen de Marokkaan eenmaal uit de auto was gestapt probeerde hij weg te rennen waarop de agent op de benen van de vluchtende man schoot en hem zes keer raakte. Na een worsteling op de grond werd de Marokkaan ook dodelijk in het hoofd geraakt.

De agent zei tijdens de rechtszaak dat hij ervan overtuigd was dat de Marokkaan een terrorist was en hij bang was dat deze een bomriem om had. Daarnaast heeft hij aangegeven dat hij onder invloed van marihuana reed en nog steeds triest en kwaad was om de dood van zijn broer die kort daarvoor was overleden, de reden dat de agent in de ziektewet zat. Ook heeft hij zijn excuses aangeboden aan de familie van de overleden man, iemand waarvan de agent nu inziet dat deze onschuldig was.

Ondanks dat de officier van justitie om 21 jaar celstraf vroeg heeft de rechter hem uiteindelijk 16 jaar gevangenisstraf gegeven omdat hij verantwoordelijk is voor een misdrijf van moord en hij behandeld moet worden voor zijn psychische stoornissen en emotionele problemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Kan IKKE stoppen, por favor, met commentaar leveren. Is voor mij onbegrijpelijke wartaal en onleesbaar zonder enige punt of komma in de tekst.

 2. De agent in kwestie, komt uit een politie gezin, zijn oudere broer zat bij de speciale eenheid, deze in 5 jaar geleden in het het huis van de agent overleden. Sindsdien heeft de agent een psychische probleem en is een (soft)drugsgebruiker.

  Het delict heeft plaatsgevonden tijdens een ziekteverlof, onder invloed van (soft)drugs en een delirant toestand van de agent.

  De familie van de het slachtoffer eist 1,750 miljoen, 3 ton weduwe, 4 ton voor ieder kind (2x), 3 ton vader&moeder, 3,5 ton voor de broers(7x) en +/- 2000 schade aan de auto. Was ie zo’n grootverdiener?

 3. Als de schutter een Amerikaan of Israeli was geweest, had het collateral damage geheten en had de man geen straf gekregen. En, who started the shit?? Had de Marok geluisterd, dan was er niets aan de hand geweest. Ik prefereer toch het VS-systeem. Niet horen? Dan ook niets meer voelen. En was de Marok in zijn thuisland gebleven, was er ook niets aan de hand geweest. So, who cares. Ik leef met de Guardia en zijn familie mee.

  1. Een Spaanse kennis van mij werd in Texas bijna doodgeschoten door de politie omdat hij in een huurauto reed die leek op dat van een latino die ze op dat moment zochten. Lang leve profiling.

   Maar jij mag best stoppen voor elke idioot die onder invloed van drugs je op de weg afsnijdt, je ziet wat ervan komt.

  1. Ja, precies. Ik lees in dit verslag absoluut niet waarom de agent schuldig is bevonden. Begrijp me goed, ik ga niet op de stoel van de rechter zitten. Het is me alleen niet duidelijk.

  2. WIZZA de (agent) was in ziekte verlof en dan denk ik dat je de kleding niet draagt dat is voor die persoon dan ook maar een vreemde die op de weg staat ik zou ook door rijden ik vindt het juist goed 16 jaar eigenlijk moest hij levenslang krijgen want hij zegt altijd ik dacht ik dacht als ik denk en doe dat wil je niet mee maken sorry 16 jaar is te weinig ik ben niet voor vreemdelingen maar ben ook geen racist

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken