Search
menu
Search

Guardia Civil politie waarschuwt voor valse Amazon phishing mails in Spanje

Guardia Civil politie waarschuwt voor valse Amazon phishing mails in Spanje
Beeld: Freepik (aangepast)

Guardia Civil politie waarschuwt voor valse Amazon phishing mails in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De digitale afdeling van de Guardia Civil politie heeft gewaarschuwd voor een valse e-mail campagne waarbij het in Spanje populaire online warenhuis Amazon gebruikt wordt. Het gaat om een zogenaamde ‘phishing’ campagne waarbij de verzenders proberen gevoelige en persoonlijke informatie van de ontvangers te achterhalen.

In de valse e-mails die massaal verzonden zijn wordt de naam van Amazon gebruikt om de aandacht van de ontvangers te trekken. Verder wordt er gebruik gemaakt van een kortingscode die zogenaamd prijzen moet opleveren door op een link te klikken en mee te doen met een enquête. 

De Guardia Civil waarschuwt hiervoor en zegt dat men niet moet klikken op de link. Doet men dat wel dan wordt er gevraagd om persoonlijke informatie zoals de naam en bankgegevens om kans te kunnen maken op een van de vele prijzen.

Het e-mailadres waarmee deze e-mails zijn verzonden heeft niets met Amazon te maken. Verder staat in de onderwerpregel geschreven ‘Estimado, Tiene (1) un paquete ubicado en el centro de distribucion Amazon’ ofwel ‘Beste, u heeft (1) pakket dat bij het logistiek centrum van Amazon ligt’. De politie sluit niet uit dat er ook andere onderwerpen worden gebruikt.

Verder valt op dat niet direct de naam van de ontvanger wordt genoemd maar het e-mailadres. Mocht je dus in Spanje wonen, trap er niet in en laat je niet in de maling nemen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?