Guardia Civil politie waarschuwt voor valse Amazon phishing mails in Spanje

Guardia Civil politie waarschuwt voor valse Amazon phishing mails in Spanje
Beeld: Freepik (aangepast)

Guardia Civil politie waarschuwt voor valse Amazon phishing mails in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De digitale afdeling van de Guardia Civil politie heeft gewaarschuwd voor een valse e-mail campagne waarbij het in Spanje populaire online warenhuis Amazon gebruikt wordt. Het gaat om een zogenaamde ‘phishing’ campagne waarbij de verzenders proberen gevoelige en persoonlijke informatie van de ontvangers te achterhalen.

In de valse e-mails die massaal verzonden zijn wordt de naam van Amazon gebruikt om de aandacht van de ontvangers te trekken. Verder wordt er gebruik gemaakt van een kortingscode die zogenaamd prijzen moet opleveren door op een link te klikken en mee te doen met een enquête. 

De Guardia Civil waarschuwt hiervoor en zegt dat men niet moet klikken op de link. Doet men dat wel dan wordt er gevraagd om persoonlijke informatie zoals de naam en bankgegevens om kans te kunnen maken op een van de vele prijzen.

Het e-mailadres waarmee deze e-mails zijn verzonden heeft niets met Amazon te maken. Verder staat in de onderwerpregel geschreven ‘Estimado, Tiene (1) un paquete ubicado en el centro de distribucion Amazon’ ofwel ‘Beste, u heeft (1) pakket dat bij het logistiek centrum van Amazon ligt’. De politie sluit niet uit dat er ook andere onderwerpen worden gebruikt.

Verder valt op dat niet direct de naam van de ontvanger wordt genoemd maar het e-mailadres. Mocht je dus in Spanje wonen, trap er niet in en laat je niet in de maling nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.